2019’da En Çok İndirilen iOS Oyunları

2019’un en çok indirilen iOS oyunları!

Apple, 2019 yılında en çok indirilen iOS oyunları listesini yayımladı. Listede beklenmedik bir şekilde bir oyun türü öne çıkıyor. Ancak zirve de her zamanki gibi tahmin edebileceğiniz oyuna ait.

Bu Yıl Hangi Oyunlar İndirildi?

Her yılın sonunda şirketler, o yılın en popüler oyunları, filmleri, videoları ve daha birçok şeyi açıklıyorlar. Apple da yılın son ayına girmemizle beraber en çok indirilenler listesini yayınladı. Listede ücretli oyunların yanı sıra, en popüler ücretsiz iOS oyunları da yer alıyor.

Listenin zirvesinde tahmin edilebileceği gibi PUBG Mobile var. Elinde hâlâ birçok rekor bulunduran PUBG, bu sene de en çok indirilen oyunların zirvesini kaptı. Listede belki de birçok kişiyi şaşırtacak bir durum da var. Bu yıl içerisinde hızlı bir yükseliş gösteren ve girmediği telefon kalmayan mobil kelime oyunları, listeyi adeta ele geçirmiş durumda. En çok indirilen oyunlar listesinin ilk 10 sırasında tam 4 tane kelime oyunu var.

Listede Kafa Topu 2 de dikkat çekmeyi başarıyor. Çünkü oyunun çıkmasının üstünden uzun bir süre geçmesine rağmen hâlâ en çok indirilen mobil oyunlar arasında yerini almayı başarmış. Zaten futbol oyununun başarısından sonra Masomo, bu sefer de mobil basketbol oyunu konusunda kollarını sıvadı. Yakın bir tarihte yeni oyun hakkında daha fazla bilgi alabiliriz.

Call of Duty Başarılı mı, Yoksa Değil mi?

Call of Duty Mobile listede kaçıncı sırada diye soranlara da hemen cevabını verelim. Büyük bir reklam çalışmasıyla piyasaya gelen ve adeta YouTube ve diğer sosyal mecraları reklamlarıyla ele geçiren CoD Mobile, listede beklenilen başarıyı elde edemedi. Aslında bu durumun çok açık bir nedeni var. Birçok oyun bu yılın başında veya daha önce çıkmış durumda. Ancak Call of Duty Mobile ekim ayında piyasaya çıktı. Yani iki aylık kısa bir sürede listenin üst sıralarında yer alması bile onu başarılı kabul etmemize yetiyor.

Listede ayrıca iki tane okey oyunu da bulunuyor. Eskiden kahvelerde oynanan okey, son yıllarda artık tamamen telefonlara gelmiş durumda. Okulda, işte, molada veya başka bir yerde… İsteyen herkes dilediği zaman okey oynayabiliyor. Bu nedenle bu tarz mobil oyunlar da çok oyuncuya sahip oluyor. Listede iki okey oyunun yanı sıra daha birçok popüler oyun var.

İşte 2019’un En Popüler iOS Oyunları:

  1. PUBG: Mobile
  2. Words Of Wonders
  3. Kelime Savaşı
  4. Kelime Gezmece
  5. 101 YüzBir Okey Plus
  6. Otobüs Simulator: Ultimate
  7. CodyCross: Çapraz Bulmaca
  8. Brawl Stars
  9. Fun Race 3d
  10. Call of Duty: Mobile
  11. Kafa Topu 2
  12. Subway Surfers
  13. Sniper 3d: Silah Oyunları
  14. Crowd City
  15. auapark.io
  16. Stack Ball 3D
  17. Candy Crush Saga
  18. Happy Glass
  19. Trivia Crack Türkçe
  20. Okey Plus
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir