HAVELSAN’dan WhatsApp’a Yerli Rakip: İletee

WhatsApp’a Yerli Rakip İletee Geliyor!

HAVELSAN (Hava Elektronik Sanayi) yerli haberleşme uygulaması İletee‘nin çalışmalarına başlandığını duyurdu. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, yapılacak olan uygulama WhatsApp‘ta olan özelliklerden çok daha fazlasını bulunduracağını ve çok daha güvenli olacağını dile getirdi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, yerli mesajlaşma platformunun müjdesini şu sözleriyle verdi:

“İletee adını verdiğimiz platformda WhatsApp’ın özelliklerinden daha fazlası bulunacak, bizimki çok güvenli olacak. Mobil iletişim platformumuzun sunucuları Türkiye’de olacak.”

Tanıtımı Yıl Ortasında Yapılacak!

Uygulama akıllı telefonun içindeki güvenli bir alanda donanıma gömülü bir işletim sistemi için çalışacağından söz eden Hamdi Atalay sözlerine şöyle devam etti.

“Dışarıdan cep telefonu ele geçirilse ya da hacklense dahi haberleşmeniz güvenli hale gelecek. Bunu niye şimdi yapıyoruz? Çünkü 5 yıl önce öyle bir talep ve bu ihtiyacın farkındalığı yoktu. Artık bu talep oluştu, biz de buna yatırım yapmaya başladık. Ürünün prototipini çıkardık. Yıl ortasında tanıtımını yapacağız. Yıl sonuna kadar pazara sunmuş olacağız. Çok yakın zamanda yerli bir cep telefonu üreticisiyle bunu pazara sunmayı hedefliyoruz.”

Havelsan'dan WhasApp'a Yerli Rakip

Siber Güvenlik Uzmanlarına İhtiyacımız Var!

Siber güvenlik yönünden Türkiye’nin önemli bir eksiği olduğunu söyleyen Hamdi Atalay, bu sıkıntının hızla giderilmesi gerektiğini belirtmekte. Hamdi Atalay Türkiye’de en az 15 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Mevcut durumla 15 bin uzman ihtiyacını 15 senede tamamlayamayız. O zaman belki bu açığımız 50 bine çıkacak. Bizler hem Bilgi Güvenliği Derneği hem de HAVELSAN olarak verdiğimiz eğitimlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz ancak problem bizim kapatmaya çalıştığımızdan çok daha büyük.”

Milli ve Yerli Çözümler Geliştirmekteyiz!

Üniversite öğrencilerinin siber güvenlik konusuna ilgi göstermeleri gerektiğini söyleyen Atalay son olarak sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Uzmanınız yoksa sahip olduğunuz teknolojinin bir önemi yok. Uzmanınız iyiyse teknolojiniz biraz zayıf da olsa o açığı kapatabiliriz. Yerli ve milli çözümler olmazsa siber güvenlikten bahsedilemez. Son zamanlarda biz de HAVELSAN olarak yerli ve milli çözümler geliştiriyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir