Ubisoft La Forge İle Oyun Ve Bilimi Harmanlıyor

Ubisoft‘un yeni girişimi ile oyun için geliştirilen yapay zekâ teknolojilerinin bilimsel çalışmalarda da veya tam tersi durumlarda kullanılmasının önü açılıyor.

Yapay zekâ teknolojileri bugün her alanda popülerlik kazanmaya başladı ve sıkça gündeme geliyor. Aslında yapay zekâ uzun yıllar önce de vardı ve ağırlıklı olarak oyun sektörü içerisinde geliştiriliyordu.

La Forge nedir?

Oyun sektöründeki sıkı rekabet nedeniyle yapay zekâ teknolojileri hep firmalara özgü kaldı ve farklı alanlara yayılmasına pek sıcak bakılmadı. Şimdi Ubisoft’un hamlesi ile bu gelenek değişmek üzere.

La Forge adı ile kurulan yeni yapay zekâ teknolojileri araştırma merkezi hem Ubisoft mühendislerini hem de akademik araştırmacıları bir araya getirdi. Merkez; oyunlar ve bilimsel araştırmalar için ortak yapay zekâ teknolojileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Merkezin hali hazırda bir projesi mevcut durumda. Watch Dogs 2 için San Francisco Bay Area’nın küçük ölçekli bir versiyonunu geliştiren merkez, yapay zekâ ile yönetilen arabalar ve yayalar oluşturarak gerçekçi bir çevre yaratmış. Bu tekniğin sürücüsüz araç teknolojilerine de uyarlanabileceği, gerçek araçlarla test yapmadan belirli ortamların test edilebileceği ifade ediliyor. Diğer taraftan sürücüsüz araç teknolojileri için yapılan çalışmalar da oyun geliştirme aşamalarında kullanılabilecek.

Ayrıca protez bileşenlere yönelik olarak robotların daha gerçekçi yürüyüş ve hareketler kazanması için bir proje başlıyor. Yine sosyal ağlarda zararlı davranışların tespiti için de bir çalışma mevcut.

La Forge önemli bir adım olarak görülebilir ancak sürdürülebilir olması daha önemli. Mühendislerin ve araştırmacıların son derece paylaşımcı bir şekilde geliştirdikleri teknolojileri kullanmaları gerekiyor. Bir taraf kendisini ön plana çıkarmaya çalıştığında ortaklık bozulabilir. 

Mobidictum’u sosyal medyada, FacebookTwitter, ve Youtube üzerinden takip etmeyi unutmayınız. 

 

Kaynak: Engadget

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir