Uber Hacker’lara 100 Bin Dolar Ödedi

Uber’ın sistemine sızdı ve verileri çaldı

Uber, geçtiğimiz yıl, kimliği belirsiz bir kişiden çaldığı kullanıcı veritabanına karşılık bir fidye talep eden e-posta aldı. Görünüşe göre, 20 yaşındaki Floridalı bir adam, bir başka birinin yardımıyla, geçen yıl popüler taşımacılık yazılımının sistemine sızdı ve verileri yok etmek ve olayı gizli tutmak için şirket tarafından büyük bir miktar fidye aldı. 

Geçtiğimiz hafta gündemde olan yazılım şirketi, Ekim 2016’daki büyük veri ihlalinde 57 milyon müşterinin ve sürücünün kişisel verilerinin çalındığını ve bu bilgileri yok etmek için fidye isteyen için iki bilgisayar korsanına 100.000 dolar ödediğini açıkladı. Bunun ile birlikte, taşımacılık şirketi korsanların kimliği hakkında veya ödemenin nasıl yapıldığı hakkında bir bilgi paylaşmadı. 

Kişisel bilgilere erişim sağlanamadı

Bununla birlikte, saldırıda lokasyon geçmişi, doğum tarihleri, kredi kartı numaraları, banka hesap numaraları ve Sosyal Güvenlik numaraları gibi diğer kişisel bilgilere erişilemedi. Eski Uber CEO’su Travis Kalanick, Kasım 2016’daki siber saldırıdan haberdar edildi ve şirketin müşterilerine yönelik herhangi bir zararı sınırlandırmak için şirketin korsanlarla kolayca ve daha etkin bir şekilde görüşebileceğine inanan yetkilileri dahil etmemeyi seçti. 

Şimdi ise Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’nin, şirketin Baş Güvenlik Sorumlusu Joe Sullivan’ı ve nu sessiz tutmak için çalışan milletvekillerinden Craig Clark’ı görevden aldığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir