Tencent’ten Oyun Kopyalama Skandalı!

Tencent, Yeni WeChat Mini Oyunu İçin Ketchapp’ın Bottle Flip oyununu Kopyalamış Görünüyor

Quartz’ın iddiasına göre Tencent, 29 Aralık 2017’de WeChat’de oynayabileceği 17 başlıktan oluşan mini oyunları yayınladı. Bunlar  Facebook’un Messenger uygulamasında Anlık Oyunlar servisine çok benzer. Bir oyun, Tiao yi tiao (Jump to Jump), özellikle oyuncuların dikkatini çekti. Ketchapp’in Bottle Flip oyununa oldukça benzediğini iddia ediyor.

Benzerlikler ile ilgili sorular sorulduğunda, WeChat’ın mini oyunlar ekibi “oyunların ve oyunların unsurlarının orijinal” olduğunu belirtti. İlginçtir ki, ayrıca “WeChat baştan beri klasik işlere, yeniliğe ve teknolojinin alışkanlıklarına saygı duyuyor” dedi. Kopyalamayı tamamen kabul etmese de, geliştiricilerin bilerek Bottle Flip oyunundan bazı fikirler çıkardığı gibi görünüyor. 

“WeChat baştan beri klasik işlere, yeniliğe ve teknolojinin alışkanlıklarına saygı duyuyor”

Bununla ilgili bir şeyin olması muhtemel olmadığını söylendi. Nedeni olarak ise Ketchapp’ın sahibi Ubisoft, Tencent ile Çin’de oynanan sadece Might & Magic Heroes: Era of Chaos’da bir ortaklık yapıyor, bu nedenle WeChat üzerindeki küçük bir oyunda yasal bir savaş başlatma olasılığı yok. 

Kasım 2016’da Ketchapp Bottle Flip’i yayınladı ve o zamandan beri ekip portföyüne birçok yeni oyun ekledi. Mayıs 2017’de Fidget Spinner oyunu ile ise Avrupa çapındaki listelerin en üst sıralarında yer aldı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir