Tencent, E-spor için 15 Milyar Dolar’lık 5 Yıllık Planını Hazırladı!

Çinli teknoloji devi Tencent, 2022’de eSpor endüstrisinde 100 milyar Yuan (14.6 milyar $) kazandıracak planlarını ortaya çıkardı.

Caixing Global’in haberine göre şirketin planları arasında eSpor turnuvaları, ligleri ve etkinlikleri var. Başka bir odak noktası ise yeni eSpor oyuncuları yetiştirmek ve eSpor temalı endüstriyel parklar oluşturmak olacak.

Şirketin planları Çin’in yakında en büyük eSpor marketini oluşturacağı fikri üzerine kurulu. Tencent’in tahminlerine göre 2017 sonunda dünya çapında 335 milyon’luk eSpor oyuncu topluluğunun 220 milyonunu Çin’de yaşayan eSpor’cular oluşturacak.

Tencent Aile Boyu Eğlence Yaratıyor!

Bu planlar devamlı artan gelir oluşturmak üzere ticaret ve sponsorluk anlaşmalarına kadar uzanıyor. Örnek vermek gerekirse Honor of Kings temalı bir akıllı telefon Tencent’in ortağı olan Vivo firması tarafından üretilmekte.

Tencent, 2017 Mayıs’ında açıkladığı planda zaten Çin’in doğusundaki Wuhu şehrinde bir eSpor temalı park kuracağını açıklamıştı. Chendu’daki Honor of Kings temalı park için de planlar devam etmekte.

Tencent’in popüler mobil MOBA oyunu Honor of Kings  Ocak 2017’de 50 milyon aylık aktif kullanıcısı sayısına ulaşmıştı. Ayrıca oyun Mayıs 2017’de dünya çapında en hızlı büyüyen oyun olmuştu.

Tencent , Rovio ve Supercell’i satın almak için de girişimde bulunmakta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir