Telefon Bağımlıları İçin Özel: The Substitute Phone

The Substitute Phone İle Telefon Bağımlıları Rahata

Kavuşacak

The Substitute Phone, Avusturyalı tasarımcı Klemens Schillinger tarafından akıllı telefon bağımlılarının, telefonlarının yokluğunda bu durum ile baş etmeleri için tasarlandı. Zamanımızda çoğumuz işimiz olmasa bile istemsizce telefonumu açıp kapatıyoruz yada elimizde tutuyoruz. Schillinger’in Dezeen’e de söylediği gibi akıllı telefonlar hayatımızda bağımlılık yapıcı bir nesne haline geldi. Bu telefonun tasarım fikri, sürekli telefonu kontrol etme davranışı durdurmak amacı ile kendilerine gelmiş.

Plastikten Ve Boncuklardan Oluşuyor

Schillinger, yüzeye taş boncuklar yerleştirilmiş siyah plastikten yapılan, kullanıcıya aşağı kaydırma, tutma veya yukarı kaydırma gibi tanıdık hareketleri tekrarlama imkanı veren beş farklı telefon tasarladı. Tasarımcının hedefi ise birinin telefonunu daha az kontrol etmeye çalışırken bir başa çıkma mekanizması olarak kullanılabilmesidir. The Substitute Phone henüz satışa çıkartılmadı fakat web sayfasında “Yakında” şeklindeki ibarenin olduğunu belirtmek gerekiyor. 

Substitute Phone
Substitute Phone

Bu ve bunun gibi daha bir çok oyun ve uygulamadan haberdar olmak için bizleri Twitter ve Facebook üzerinden takip etmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir