Steam Link ile PC Oyunlarını Telefonlarda Oynayın

Yakında büyük yaz indirimlerini başlatacaklarını duyuran Valve bir başka önemli haberle yine gündemde. Valve, oyuncuların oyunları kablolu bir Ethernet bağlantısı veya bir ana bilgisayar kullanarak başka cihazlara yansıtabilecekleri Steam Link uygulamasını tanıttı. Bu uygulama yardımıyla PC oyunlarını akıllı telefonlarınıza yansıtabileceksiniz. Bu gelişmenin ardından şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; 2018 bulut üzerinden oyun oynamak için büyük bir yıl olacak. Nvidia’nın GeForce Now servisi şu an beta seviyesinde olsa da güçlü ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Buna karşın Valve, Steam’in ev içi oyun akışını, ağda ki  iOS ve Android cihazlara genişleterek önemli bir adım attı.

Valve’in 21 Mayıs haftasını başlatmayı planladığı Steam Link uygulaması, oyun kütüphanenizi bir Android telefona, tablete veya TV’ye veya iPhone, iPad veya Apple TV’ye bağladığınız sürece kullanılabilir oluyor ve oyunlarınızı bu akıllı cihazlar üzerinden de oynayabiliyorsunuz. Steam Link ‘in bir de televizyonlara bağlanan donanım versiyonu bulunuyor.

Ağ üzerinden oyunların görüntüsünü televizyonunuza veya telefonunuza aktaran bu uygulama sayesinde siz de her alanda oyun oynamanın zevkine erişebileceksiniz.

Valve’un 21 Mayıs gibi başlatmayı planladığı Steam Link uygulaması, bir Steam host sistemine sahip olduğunuz sürece oyun kütüphanenizi bir Android telefona, tablete, TV’ye, iPhone’a, iPad’e veya Apple TV’ye bağlama şansı getirecek. Steam cihazınızla aynı ağa bağlı birçok bulut çözümü gibi, ana bilgisayar ve yönlendirici ile ana bilgisayar ve cihaz arasında 5 GHz veya Ethernet bağlantısına ihtiyaç duyuyor.

Aynı anda kullanıma sunulmasına rağmen, Android uygulama başlangıçta sadece beta sürümde yer alacak. Valve, uygulamanın Steam Controller ve MFI kontrolörlerini de destekleyeceğini belirtti. Steam ayrıca, bu yaz sonunda kullanıcıların Steam filmlerini ve şovlarını bir Wi-Fi veya LTE bağlantısı kullanarak Android ve iOS cihazlarında oynatmalarını sağlayacak bir Steam Video uygulaması başlatmayı da planlıyor. Valve, bir süredir film ve TV şovu satın alımları sunuyor ve maalesef söz konusu içerikler şu anda mobil cihazlarda mevcut değil. Daha önce buna benzer bir girişim Blade Shadow ismiyle gerçekleştirilmişti, ancak Steam’in gücü itibariyle daha başarılı bir deneyim sunacağına kesin gözle bakılıyor.

Daha fazla bilgi için Steam’in ilgili sayfalarını okuyabilir ya da aşağıda ki videoyu izleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Videoda göreceğiniz Steam Link cihazı şu an için sadece Televizyonları destekliyor. Bu sayede bilgisayarınız da ki oyunu başka oda da bulunan televizyonunuzdan oynayabiliyorsunuz. Steam Link uygulaması ile beraber mobil cihazlarında destelenecek olması sayesinde oyuncuları oldukça keyifli yeni deneyimler bekliyor.

Uygulama ve oyun haberi için bizi  Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmeyi, haber ve gönderilerimizi beğenerek ve paylaşarak destek vermeyi ihmal etmeyin lütfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir