Spotify Android Uygulaması Değişiyor!

Popüler müzik servislerinden biri olan Spotify, Android uygulaması için yep yeni bir arayüz tasarlıyor. Yeni trendleri izleyen tasarım anlayışında daha az sekme ve daha sade bir yapı kullanılacak.

Spotify Dünya genelinde 60 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla en popüler müzik servisi konumunda. Firmadan gelen haberlere göre  Android kullanıcıları için tasarımını tamamen yenilemek üzere çalışmalara başlayan Spotify, ilerleyen zamanda iOS uygulamasını da güncelleyerek daha modern bir tasarıma geçecek. 

Bir Google+ kullanıcısının paylaştığı görsellerde ilginç değişiklikler bulunmakta.

Oynatma, arama ve ana ekranda yapılan değişikliklerde sadelik mümkün olduğunca ön plandayken oynatma ekranında tam ekran albüm kapağı güzel bir görünüm oluşturuyor. Eski tasarımda ekranın alt tarafı 5 düğmeden oluşurken yenilenen tasarımla bu seçenekler 3’e düşmüş. Arama kısmı ise gözat bölümüyle birleştirilerek farklı tür ve ruh hallerine uygun öneriler sunacak sekmeler şeklinde donatılmış. Bu öneriler dinleme geçmişinize göre şekillenmekte ve sürekli değişmekte.

“Çalma listeleri” ekranı da yeni bir görünüme ve ayrı bir yere kavuşmuş.  Daha önce “Kitaplık” sekmesine gömülü olan ekran, çeşitli çalma listelerini listeleyen ayrı bir sekme olarak güncellenerek uygulamaya dahil edilmiş.  Bu sekmenin yeni görünümü önce ki tasarıma göre daha sade ancak bu sadelik aynı zamanda daha az çalma listesi görüntülenmesine sebep olmakta.

Arayüz tasarımındaki değişiklikler bunlarla sınırlı kalmayıp beğendiğiniz şarkılar bölümü ve diğer bölümlerde elden geçirilmiş fakat uygulama henüz yayınlanmadığı için daha fazla bilgiye ulaşamıyoruz. Biz de sizler gibi güncellemenin en kısa zamanda yayınlanmasını beklemekteyiz.

Spotify uygulamasını Android ya da iOS için indirdikten sonra ücretsiz olarak kullanabilir ya da premium pakete geçerek reklamsız olarak, internete gerek kalmadan indirdiğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz.

Mobidictum’u sosyal medyada, FacebookTwitter, ve Youtube üzerinden takip etmeyi unutmayınız. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir