Son Yılların 5 Teknoloji Harikası

Son yıllarda Teknoloji yönünde birçok gelişme yaşamaktayız. Bunların içinden en faydalı olduğunu düşündüğümüz beş tanesini sizler için derledik.

Biyonik Göz

Biyonik Göz

Halk arasında retina çipi olarak da bilinen ‘Biyonik Göz’, göze yerleştirilen bir implant sayesinde el hareketlerini ya da ışığı algılayabilecek seviyede olan hastalara uygulanarak görmelerine biraz daha olanak sağlamaktadır. Biyonik gözün amacı bir kamera aracılığıyla görüntüleri kaydedip göz içerisine yerleştirilen implattaki görme sinirlerine oradan da beyindeki görme merkezine iletilmesini sağlayarak hastaların kısmen de olsa kendi başlarına dolaşabilecek kadar görebilmelerini sağlayan bir sistemdir. 

Drone’lar

Drone

Drone, uzaktan kumanda ya da bir yazılım sayesinde kolayca yönlendirilen insansız hava araçlarıdır. Gökyüzünden görüntüler alabilmek adına pek çok aracın aksine yakıt gideri olmadığından dolayı pek çok yerde kullanılmaktadırlar. Günümüzde pek çok şekillerde üretilen Drone’lar kişisel zevk, teslimat yapabilmek gibi görevlerin yanında yangın söndürme ve askeri yönden savaş uçuşları gibi zor görevlerde de kullanılmakta.

Akıllı Saatler

Akıllı saat

Akıllı saatler, klasik bir saatin aksine günlük yaşamınızı oldukça kolaylaştırmakta. Akıllı saatlerin en büyük özelliği ise cihazın içerisinde bulunan dahili hoparlör ile telefon gibi görüşme imkanı sağlayabiliyor olmasıdır.

Bunun yanında akıllı saatin içerisinde bulunan kamera sistemi ile güzel anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Akıllı saatinize gelecek olan mesajları göz ardı edebileceğiniz gibi isterseniz kabul edebilir ayrıca gelen içeriğin tamamını görebilmek akıllı aktarım sayesinde mümkün olmakta.

Akıllı saatin içerisinde bulunan adım ölçer ile yürürken veya sporunuzu yaparken adımlarınızı takip etmek de mümkün.

Ses kaydetme özelliğine sahip olan akıllı saatlerinizle istediğiniz her an müzik dinleyebilirsiniz.

İnsansı Robotlar

İnsansı robot

Vücut hatları insanın vücuduna benzemek üzere üretilmiş olan robotlara insansı robot adı verilmekte. Mart 2017’den beri sık sık karşımıza çıkmakta olan insansı robotlar günden güne sürekli bir gelişim göstermektedirler. Gelecek yıllarda insan yaşamını kolaylaştırmak üzere günlük yaşamımızda da sık sık karşımızda göreceğimiz robotlar pek çok işleve sahip olmakla birlikte neredeyse insanların yapabildiği her işi yapabilecek. Henüz bunları söylemek için çok erken olsa da bu yapay zekanın bazı bilim insanları tarafından bu robotların insan yaşamına faydalı olacağına dair söylemlerin yanında insan yaşamını felakete götürebileceğini de dile getirilmekte. 

Üç Boyutlu Yazıcılar

3 boyutlu yazıcı

3 Boyutlu Yazıcılar, bilgisayarınızda tasarladığınız 3 boyutlu bir veriyi elinizle tutabileceğiniz gerçek nesnelere dönüştürmenizi sağlayan bir makinedir. Pek çok işleve sahip olan 3D yazıcılar eğlence yönünden birçok ev aleti, aksesuar yapımının yanında sağlık sektöründe yapay uzuvların üretilmesinde de kullanılmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir