Türkiye’de Siber Güvenlik Akademisi Kuruluyor!

Muhammet Sami Ulukavak, Türkiye’de Siber Güvenlik Akademisi Kurulacağını Açıkladı.

Savunma Sanayi Müsteşarı Siber Güvenlik ve Elektronik Harp Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak Türkiye’de siber güvenlik akademi0si kurulacağını açıkladı.

Sheraton Hotel‘de gerçekleştirilen Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı’nda, Siber güvenlik sisteminin geliştirilmesi için güvenlik kümelenmesi modeli hayata geçirilip kümelenme kapsamında güvenlik akademisi kurulacağını da sözlerine ekledi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Siber Güvenlik ve Elektronik Harp Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak Türkiye’de siber güvenlik akademisi kurulacağını açıkladı.

Muhammet Sami Ulukavak, firmaların nitelikli eleman seçiminde da sıkıntılar olduğuna dikkati çekerek, kümelenme kapsamında bir siber güvenlik akademisi kurulacağını söyledi. Ulukavak, sözlerine şunları da ekledi:

Oluşturulacak olan kümelenme modeliyle, proje ürün organizasyonunun gerçekleştirilmesi yapılacak. Sonucunda bir ürün çıkacak. Ürünün hem yurt içinde hem de yurt dışında satılması için çalışacağız. Diğer bu alanlarda yapılan çalışmalar da var, bizim çalışmalarımız onları dışlamıyor. Firmalar arası iş birliği çalışmaları yapılacak. Tüm paydaşlarla yerli milli farkındalığı oluşturacak etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirilecek. Yapılacak çalışmalarla var olan fonları, hem ulusal hem de uluslararası alanda kullanılacak şekilde etkin yönlendirme yapacağız.”

Siber Olayların Yüzde 80’i Basit Uygulamalarla Önlenecek

Ulukavak, oluşturulacak küme modeli için dünyadaki örnekleri incelediklerine işaret ederek, bu tür kümelenmelerin bir yapı tarafından yönetildiğini ifade etti.

Türkiye’de kurulacak olan modelin bir dernek tarafından yönetilebileceğini söyleyen Ulukavak, “Biz bir şirket tarafından da yönetilebileceğini düşündük ama firmalar, bu firmanın ileride kendilerine rakip olabileceğini söylediler.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu ve bunun gibi daha bir çok oyun ve uygulamadan haberdar olmak için bizleri Twitter ve Facebook üzerinden takip etmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir