Samsung ve Linux DeX İçin Anlaştı

Linux Samsung DeX Uyumlu Cihazlara Geliyor

samsung galaxy s8 dex
Samsung Galaxy S8 Plus ve DeX

Samsung San Francisco’da geliştirici konferansı sırasında Linux için bir uygulama duyurdu. Bu uygulamayla beraber DeX istasyonu aracılığıyla dilediğiniz dağıtımı çalıştırabileceksiniz. Elbette bu uygulama geliştiricileri hedef alıyor.

Uygulamanın çıkış noktası geliştiricilerin hareket halindeyken kodlama yapabilmelerine olanak sağlamak. Fakat bunu yapmak için ekran, klavye, fare gibi cihazlara ihtiyaç duyulacak ve tam bir geliştirme ortamı sağlanılacak. Tabi ki tüm bunların yanında Samsung Galaxy S8, S8 Plus veya Note 8 gibi DeX uyumlu telefonlardan birine ihtiyaç duyacaksınız.

samsung dex
Samsung DeX Çalışma Ortamı

 

 

Bekleyin

Çok heyecanlanmadan önce uygulamanın şu anda hazır olmadığını söyleyelim. Samsung DeX ile Linux deneyimini sunmak için çalışmaya devam ettiklerini ancak bu deneyimi almak isteyenlerin buradan kaydolup şirketten bildirim bekleyebileceklerini belirtti. 

Ek olarak Samsung, kullanıcıların DeX yardımıyla büyük ekran üzerinde oyun oynamaya kapı açmak için bir takım geliştiricilerle iş birliğinde bulunduğunu açıkladı. Bu gelişme dünyada ve ülkemizdeki oyun pazarını olumlu etkileyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir