Samsung Galaxy S9 ve S9+ Tanıtıldı

Beklenen Telefonlar Samsung Galaxy S9 ve S9+ Nihayet Duyuruldu

Yıl boyunca çıkan bir sürü kaynaksız haberden sonra Samsung Galaxy S9 ve S9+ nihayet duyuruldu. Mobile World Congress’de en çok beklenen cihazlardan olan biri olan S9, yine tartışmaların konusu haline geldi. Dünya devi markanın yeni amiral gemisi telefonu hakkında merak ettiklerinizi bu haberimizde gidermeye çalışacağız.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ Özellikleri

İlk olarak yeni tanıtılan S9’un bizim dikkatimizi en çok çeken özelliği 960 FPS hızında ağır çekim yapabilen kamerası. Firmanın Ultra Ağır Çekim olarak adlandırdığı bu özellik ile daha sinematik görüntüler elde edebileceksiniz. bu özelliğin benzerini daha önce de Sony Xperia XZ Premium’da görmüştük. 

AR Emoji ile Apple’ın Animoji’sine benzer olarak Selfie ile kendinizi bir emoji haline getiriyorsunuz. Sonrasında ise arkadaşlarınıza kendi emoji tepkilerinizi gönderebiliyorsunuz. Bu özellik söylenene göre yüz tanıma ile 18’den fazla farklı ifadeyi tanıyabilir. Bunun Apple ile farkı kendi karakterinizi yapmanıza ve farklı renk, elbise görünümleri, 12 farklı giysi seçeneği ve 7 gözlük arasından seçim yapmanıza olanak tanımasıdır. 

Temel özelliklere geçmeden hemen belirtelim firmanın ürünlerinin ülkemizdeki 64GB’lık S9 modeli 4599TL S9+ modeli ise 5199TL olarak belirlenmiş. Eğer cihazı hemen almak isterseniz ya 400 liralık hediye çeki veya Gear Sport modellerinden birini hediye olarak alabileceksiniz. 

Samsung Galaxy S9, 5,8 inçlik Super Amoled ekranı ile QHD+ (1440 x 2960) çözünürlüğe sahip. S9, ABD’de Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti içeren ilk telefonlardan biri olacak. Telefonun her sürümünde sadece 4GB RAM var, 6GB için Galaxy S9 Plus‘ı tercih etmeniz gerekecek. Depolama alanıyla ilgili olarak Galaxy S9’da yalnızca 64GB yerleşik depolama alanı bulunuyor, ancak 256GB’a kadar ek alan için microSD kartları ekleyebilirsiniz.

Galaxy S8 gibi, Galaxy S9’da da günlük güç ihtiyacını sağlamak için 3.000mAh’lık bir bataryaya sahip. Ayrıca cihaz kablosuz ve hızlı şarj desteğine de sahip.

Galaxy S9 kullanıcıların beklemediği bir şekilde üzerinde tek bir ana kamera barındırıyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 12MP arka kamera, üst düzey Samsung cihazlarında bulunan özellikleri de bünyesinde barındıracak gibi görünüyor. En büyük gelişmelerden biri de yeni ikili-diyafram teknolojisi. Kamera otomatik olarak diyaframı, çekim yaptığınız sahneye göre otomatik olarak ayarlıyor. Böylece insan gözü değişen ışığa uyum sağlıyor. Ön tarafta ise f / 1.7 diyaframı olan bir 8MP kamera var. Bu kamera ayrıca yüz tanıma teknolojisine de sahip.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ Ne Zaman Çıkacak?

Şu anda bazı kampanyalar ile birlikte her iki cihaz için de ön sipariş verebilirsiniz. Ancak dünya çapında satışa çıkış tarihi olan 16 Mart’tan önce elinizde bir telefon bulunmayacak. Ayrı olarak henüz diğer teknoloji mağazalarının veya GSM şirketlerinin fiyatlandırma konusunda ne yapacağı hakkında bir bilgi yok. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir