Şampiyonluk Ligi’ndeki Oyuncular Aylık Ne Kadar Kazanıyor?

esporcu maaşı

Özellikle Riot Games’in Türkiye ofisini açmasıyla büyük bir ivme kazandığı görülen Türkiye’deki espor ortamı, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Her geçen gün adını daha büyük markalar ile yan yana yazdığı görülen espor sektörü, birçok bilinmeyeni de beraberinde getiriyor. Açıldığı günden bu yana oyunculara verdiği paraları saklı tutan Riot Games Türkiye şimdi de ortalama bir rakam ile Şampiyonluk Ligi’nde yer alan bir oyuncunun aylık ne kadar kazandığını açıkladı.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit, CNN Türk’te yayınlanan “Teknoloji Her Yerde” programına oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Elektronik sporlar arenasınındaki oyuncularına yöneltilen “oynayarak para kazanıyorlar” eleştirisi de gayet net bir şekilde cevap veren Koçyiğit, Türkiye’de profesyonel bir esporcunun bir ayda ne kadar kazandığından bahsetti. Koçyiğit’in söylediklerine göre Şampiyonluk Ligi’ndeki bir esporcu ayda minimum 15-20 bin lira kazanıyor.

Minimum 15-20 Bin

“Türkiye profesyonel liginde bir esporcusuysanız minimum ayda 15-20 bin lira kazanıyor olmanız lazım, sadece oyundan.” diyen Bora Koçyiğit, bu gelirin marka değerlerine göre de değişebileceğini belirtti.

Bora Koçyiğit’in açıklamaları hemen aşağıda sizlerle:

Game of Thrones Oyunu Gelecek İddialarına Resmi Açıklama Geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir