Peak Games Reklamı Özgün Mü?

Geçtiğimiz günlerde Peak Games çok yaratıcı ve başarılı bir reklam kampanyasına imza atmıştı. Başarılı Türk mobil oyun şirketleri arasında yer alan Peak Games’in reklamı 41 TV kanalında aynı anda yayınlanmıştı. Aslında bir iş ilanı olarak planlanan reklam, aynı anda ve birçok farklı kanalda yayınlanması ile oldukça “yaratıcı” görünüyordu. Ancak son gelişmeler ışığında Peak Games’in son reklamının uygulanma açısından olmasa da fikir olarak çok da özgün olduğunu söyleyemeyiz.

Peak Games Reklamı Çalıntı mı?

Peak Games’in reklamı için çalıntı demek ne kadar doğru olur? Bu aslında göreceli bir konu olmasına karşın sadece özgün bir reklam olmadığını söylemek daha akılcı olacaktır. Ortada Peak Games reklamı ile benzerliği oldukça dikkat çeken ve daha önce yayınlanmış reklam kampanyaları bulunuyor. Nitekim aynı çizgide bir reklam daha önce ünlü alman otomobil şirketi Audi tarafından 2017 yılı içerisinde piyasaya sürülmüştü. Peak Games ise bu fikri kendi sektörü için uyarlamıştır.

Başarılı Türk mobil oyun şirketleri arasında adından söz ettiren Peak Games’in bir bölümü 2017 yılında Zynga tarafından satın alınmıştı. Ek olarak Peak Games, Pocket Gamers Mobil Oyun Ödülleri 2019 kapsamında “En İyi Pazarlama Ekibi” ödülüne aday gösterilerek ülkemizi temsil etmişti.

Peak Games Reklamı ve Audi Reklamı Benzerliği

peak games reklam auido çalıntı
Audi’nin Safety Code Reklamı

Peak Games, Audi şirketinin reklamı ile olan benzer reklam politikasını resmi Twitter hesabından kabul etmiş bulunuyor.

Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkansız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz.

Peak Games, reklam kampanyası hayata geçirilmeden önce bu tarz bir benzerlikten haberi olmadığını söylüyor. Şuan tüm reklamları durdurma kararı alan Türk mobil oyun şirketi bu olumsuzluğun çalışılan reklam şirketi Medina Turgul DDB tarafından kaynaklandığını öne sürüyor.

Ajans’la 3 aylık tüm görüşmelerimiz kayıt altında. Sadece Türkiye değil, Ajans’ın bağlı olduğu network’e Amerika’da da hukuki süreci başlatarak sonucu sizlerle paylaşacağız. #peak

Reklam sektöründe bu tarz benzerlikler her zaman olmuş ve olmaya devam edecektir. Ancak Audi “Safety Code” reklamında kullanılan müziklerin bile değiştirilmeden kullanılması çok mantıklı değil. Mobidictum olarak dileğimiz bu tarz işler de öncelikli detaylı bir pazar araştırması yapılıp ondan sonra harekete geçilmesidir. Eğer bu problem çalışılan reklam ajansı kaynaklı ise de çalışılacak olan ajansın detaylı bir arka plan geçmişi yapılıp karar aşamasında ince eleyip sık dokumak gerekir. Merak edenler için Peak Games reklamıyla oldukça benzerlik gösteren Audi’nin Safety Code reklamını aşağıdan izleyebilirsiniz. En iyi ve en güncel mobil oyun haberleri için Mobidictum’u takip edin!

https://www.youtube.com/watch?v=ElbnpKX0qSY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir