Netflix, Anime Sektörüne El Atmaya Devam Ediyor.

Bu haberimiz doğrudan oyunlar ile alakalı değil. Ancak hem anime hem de dizi ve film sektörünün oyun sektörüne yakınlığı düşünülürse haberin içeriği önemli hale gelebilir. Netflix ‘in yatırımlarının artması sonucu geçtiğimiz dönemde yayınlanan pek çok başarılı dizinin dijital oyunları yayınlanmış ve sektörde ki pek çok irili ufaklı firma için gelir kapısı oluşmuştu. Özellikle Stranger Things ‘in oyunu çok sevilmişti. Black Mirror dizisi ise pek çok oyuna esin kaynağı olmuştu. Netflix içerik kalitesini ve çeşitliliği  arttırmak adına ve elbette  her yaştan anime severleri de izleyici kitlesine katmak için çalışmalarını arttırdı. Bunun doğal sonucu olarak yakın zaman içerisinde pek çok yeni anime serisini önce Netflix ekranlarında izleyeceğiz daha sonra ise oyun olarak mobil cihazlarımızda, konsollarda ya da bilgisayarlarımızda göreceğiz.  Elbette ülkemiz dijital oyun geliştiricileri doğacak bu fırsattan ne kadar faydalanabilir bilinmez ama oyuncu ve anime izleyici kitlesinin durumdan hoşnut olacağına eminiz.

Netflix tarafından yapılan bir açıklamaya göre IG Port ve WIT Studio gibi şirketleri bünyesinde barındıran Production I.G ve çok sayıda sevilen animeye imza atan BONES, Netflix ile ortaklık kuracak. Bununla birlikte Netflix artık ürettiği animeleri 190 ülkede yayınlayabilecek.

Netflix, Japon animasyonunu güçlendirmeyi ve “Japonya’dan daha kaliteli” animeler sunmayı hedefliyor. Fate/Apocrypha, ID-0, Kuromokuro, Kakegurui, Violet Evergarden ve Godzilla gibi animeleri sunan ve yakında B: The Beginning animesini de sunacak olan Netflix, bu iş birliği ile anime sektöründe daha fazla boy göstereceğe benziyor.

Netflix’ten çıkmış olan animelerden bazılarının görsellerini de merak edenler için şöyle bir bırakalım ve soralım peki siz Netflix animeleri ve bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Kapanışı her zaman ki gibi bizi  Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmeyi, haber ve gönderilerimizi beğenerek ve paylaşarak destek vermeyi ihmal etmeyin lütfen diyerek yapalım. Sevgiler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir