Multiplayer FIFA 18 Balkan Kupası Finali Gerçekleşti!

Multiplayer FIFA 18 Balkan Kupası büyük finali Vodafone Park’ta gerçekleşti.

Vestel’in teknoloji sponsoru olduğu turnuvanın Xbox şampiyonu Beşiktaş espor takımından Dominik Schwenker olurken, Playstation şampiyonu ise İsmail Can Yerinde oldu.

Multiplayer FIFA 18 Balkan Kupası’nın Xbox ve Playstation konsollarında başarılı olan iki şampiyonu eWorld Cup Global Series Playoff’una Amsterdam’a gitmeye hak kazandı. Her yıl 6 milyondan fazla oyuncunun katıldığı ve finallerine kalma hayalini kurduğu şampiyonaya gitme hakkı elde eden esporcuların mutluluğu görülmeye değerdi.

EA Sports tarafından onaylanmış, resmi bir EA SPORTS™ FIFA18 Global Series eleme turnuvası olan Multiplayer FIFA 18 Balkan Kupası’nda esporcular sadece kupa için değil, dünya çapında son 64’e kalma heyecanıyla yarıştılar.

Ali Ece’nin yorumladığı büyük final, Multiplayer ve Tivibuspor ortak yayınıyla Tivibuspor kanalından ve Multiplayer Twitch & Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlandı. Yaklaşık 6 saat süren canlı yayın, Müjdat M. Muratoğlu’nun maç anlatımı ile heyecanla takip edildi.

FIFA ve Electronic Arts Ortaklığı İle İlk eDünya Kupası

Bu arada bilmeyenler için kısa bir süre önce FIFA ve Electronic Arts, güçlerini birleştirmiş ve 2018 Ağustos ayında ilk eDünya Kupasını  düzenlemek için anlaşmışlardı.

FIFA Ultimate Team Champions Weekend League Kasım 2017 ile Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlecek. Başarılı olan oyuncular eDünya şampiyonasına katılım hakkı kazananacaklar.

EA SPORTS™ FIFA 18 Global Series eleme turnuvaları aracılığı ile, üst sırada yer alan 128 yarışmacıyı belirlenecek. Bu yarışmacılar  ise Playofflara katılma hakkı elde edecekler.

Bağımsız organizatörlerin düzenlediği lisanslı turların yanı sıra, Official League Qualifying Competitions ile kurulu takımlar için turnuvalar düzenlenecek.

Böylece farklı turnuva ve elemelerden geçen finalistler eDünya kupası finallerinde boy gösterecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir