“Monument Valley değilseniz ücretli oyun yapmayın”

We Heart Dragons’un kurucusu Leanne Balley oyunlarını ücretli sunmak isteyen geliştiricileri uyarıyor. Develop:Brighton 2016 adlı oyun geliştiricilerinin toplandığı etkinlikte konuşan Leanne ücretli olarak sundukları Super Glyph Quest adlı oyunlarının 8,000 adet indirildiğini söyledi.
Öncesinde yayınladıkları ücretsiz oyunları Glyph Quest ise ücretsiz indir oyna modeline sahipti ve 200,000 kez indirildi, 14,000 kullanıcı ise ücretli modele geçti.

Oyunu indirip ilk bölümlerini oynamanın ücretsiz, sonrasında ise oyun içi bir eşya almanız halinde kalan bölümlerin açılacağı bir model izlemişler.

Diğer yandan ücretli oyunları olan Super Glyph Quest için Leanne “indirme sayısının çok düşük olacağı anlamına gelen bir oyun” dedi. Sözlerine “eğer birisi size mobil oyununuzu belirli bir fiyat seviyesinde tutarsanız insanlar alır diyorsa bilin ki onlar yalan söylüyor.” diye devam etti.

Super Glyph Quest’in görece düşük geliri Luanne’nin ekip arkadaşı Alex Trowers’ın tam zamanlı bir işe girmesine neden oldu. Leanne “Eğer Monument Valley değilseniz, oyununuzu ücretli yapmayın” dedi.

Oyununuzu ücretsiz yapmak istemeyen bağımsız geliştiriciler için ise “bazı yerlerde ücretsiz oyun modeliyle ilgili hala negatif düşünceler var.” dedi. “Ücretsiz oyun modelini dogma olarak görmeyin, araç olarak görün.” diye de uyardı.

“Mobil için bir şeyler yapacaksanız onların dilinde konuşmalısınız, böyle yapmak zorundasınız.” dedi.

Aşağıda verdiğimiz indirme bağlantılarından da görebileceğimiz üzere indirme sayıları arasında oldukça fazla fark var. Super Glyph Quest’de sonrasında ücretsiz oyna modeline geçiş yapmış.

Biz de buradan yerli geliştiricilerimizi uyarıyor, ücretsiz oyna modelini araç olarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir