Microsoft Sorunlar Çıkaran Emojiyi Değiştirdi!

Microsoft Silah Emojisini Değiştirdi!

Microsoft, uzun bir süredir kullanıları arasında tartışmaya sebep olan silah emojisini nihayet değiştirme kararı aldı. Bu konuda yapılan çalışma ise bir hayli ilginç görünüyor. Şirket emojiyi tamamen kaldırmaktansa var olan şeklini su tabancası olarak değiştirerek bir hayli barışçıl ve samimi bir yola başvurmuş.

Birkaç gün öncesinde Google‘ın da Android telefonlarda yer alan silah emojisinin değiştirileceği söylenmekteydi. Daha öncesinde Apple, Samsung ve Twitter gibi markalar bünyelerindeki silah emojisinin şiddeti çağrıştırdığı gerekçesiyle emojiyi daha barışçıl hale gelecek şekilde değiştirmişti. Microsoft’un da bu yolda adım atması ve samimi bir yol izlemesi pek çok kullanıcısını memnun etmiş gibi görünüyor.

Yapılan değişiklik ne kadar küçük bir adım olsa da pek çok markanın bu tarz küçük hareketlerle birbirlerini ve çevrelerindeki vatandaşları barışçıl tavırlara teşvik etmekte.

Markaların bu tarz tasarımlarda izledikleri yol ve tasarım yorumları şirketlerin kendi politikalarını ifade etmek için bir hayli işe yarayan ve zekice bir teknik.

Silah emojisinin eski ve yeni tasarımı;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir