Logan Paul’a Youtube’dan Karşı Hamle!

YouTube, Logan Paul’u Japonya İntihar Videosu Karşısında Cezalandırıyor

Son zamanlarda Japonya’da intiharları ile ünlü olan bir ormanda bir cesedin görüntülerini kaydeden ve dalga geçmesi ile dünya gündeminden düşmeyen Logan Paul‘a karşı sonunda Youtube üzerine düşen görevi yaptı. Dünya devi video paylaşım platformu ünlü Vlogger ile iş ilişkilerini kesti. Şirket ayrıca Youtuber’ı Google Preferred programından da çıkardı.

22 yaşındaki Youtuber’ın vido platformu üzerinde 15 Milyon abonesi mevcut. Paul, videoyu bir adamın cesedi ile birlikte 31 Aralık’ta yayınladı ve dünyanın her yerinden eleştiriler ile yüzleşmesine oldu.

Logan Paul İntihar Ormanı
Logan Paul İntihar Ormanı

Peki Logan Paul olayları nasıl başladı?

Paul, arkadaşları ile birlikte Japonya’nın Fuji Dağındaki Aokigahara ormanında günlük Vlog çekme amacı ile gittiler. Orman intiharların çok yoğun olması nedeni ile “İntihar Ormanı” olarak da biliniyor. Ormana girdikten sonra intihar etmiş 21 yaşındaki bir gence rastlayan arkadaş grubu, yetkililere gerekli bildirimi yaptıktan sonra şakalaşmaya devam ettiler. Burada halkın tepkisini çeken kısım, hem ölü birinin görüntülerini ailesinden veya yakınlarından izinsiz kayıt altına almak hem de üzerine şakalar yapıp bunları yayınlamak. 

Tepkileri aldıktan sonra Paul, ilk olarak Twitter’da “Şok ve koku ile yanlış yönlendirildi” dedi. Daha sonra ise Youtube’da bir özür videosu yayınlayarak “Kendimden utanıyorum” ve “Kendimi hayal kırıklığına uğrattım” dedi.  Ayrıca artık video platformu ile aralarında iş ortaklığı kalmadığından reklam tıklama başına para kazanamayacak fakat görüntülemelerden gelir elde edebilecek. 

Siz Logan Paul’un bu videosu ve sonrasında gelişen olaylar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir