Kabam Netmarble Satışı Sonrası Yeni Bir Stüdyo Açtı: Aftershock!

aftershock studios logo.

Kabam’ın Vancouver stüdyosunun  Marvel: Contest of Champions oyunu ile beraber Netmarble tarafından satın alım işlemleri geçtiğimiz günlerde sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Stüdyo, Transformers: Forged to Fight oyununu Netmarble için geliştirmeye devam edecek. Ayrıca bu satın alma Kabam’ın Austin’deki Müşteri Destek ekibini ve Kabam San Francisco’da ki İş Geliştirme, Pazarlama Sanat ve Kullanıcı Edinimi ekiplerinin bir bölümünü de kapsıyor.

Kabam, Netmarble’ın tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olarak faaliyet göstermeye devam edecek ve daha önce şirkette Kıdemli Başkan Yardımcısı ve GM’in rolünü üstlenen yeni CEO’su Tim Fields tarafından yönetilecek.

Mükemmel uyum

Netmarble Genel Sekreteri Seungwon Lee, “Kabam Netmarble ailesine hoş geldi!  Kabam’ın rekabetçi mobil oyun pazarında devam eden başarılarını desteklemekten heyecan duyuyoruz. Kabam, ikonik eğlence markalarına dayanan, son teknolojiyle desteklenen ve inanılmaz derecede yetenekli bir ekip tarafından yönetilen başarıları kanıtlanmış bir geçmişine sahip. ” dedi.

Kabam COO ‘su Kent Wakeford

Kabam COO ‘su Kent Wakeford kısa süre önce yaptığı açıklamada Netmarble ile yaptıkları anlaşmaya da gönderme de bulunarak ” Bu anlaşma bizi asya pazarında hayal ettiğimiz yere beklediğimizden hızlı bir şekilde getirecek. Netmarble bizim için harika bir ortak, beraber büyük işler başaracağız” diyerek Netmarble anlaşması kapandıktan sonra kalan stüdyoların ve varlıkların satılmasını beklediğini sözlerine eklemişti. Nihayetinde Kabam elinde kalan diğer stüdyoları ve oyunları satmak üzere yeni bir stüdyo kurduğunu duyurdu.

Yeni stüdyo Aftershock olarak isimlendirildi ve firmanın daha önce L.A. ve San Francisco merkezli stüdyolarında da çalışmış kadroların bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Yeni stüdyo da yer alan takımlardan bir tanesi şu anda yeni bir oyunun prototipini hazırlarken, diğer ekip  James Cameron’un Avatar film franchise’ ına dayanan çok oyunculu bir oyun üzerinde çalışıyor.

LA stüdyosunun ise  “ikonik bir eğlence markası” üzerine kurulu yeni  bir  süpriz oyun projesi üzerinde çalıştığı da biliniyor.

Sahibinden satılık!

Firma yetkilileri “Aftershock, Netmarble satışı sonrasında elimizde kalan değerleri satmak amacıyla kuruldu ve çeşitli firmalar ile görüşmeler başladı” dedi.

Aftershock’daki yürütme ekibi ise eski Kabam ekibinde ki gibi olacak. Kevin Chou CEO pozisyonunda yer alırken, Steve Klei CFO, Kent Wakeford  ise COO olarak görevine devam edecek. Bu arada Aaron Loeb ise Stüdyolar ve Canlı Hizmetler departmanlarından sorumlu olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir