iPhone Gizlice Fotoğrafınızı Çekiyor Olabilir, Bundan Nasıl Kurtulursunuz?

Mobil cihazlar için en çok gündeme gelen ama fazla dikkat edilmeyen konu hakkında bir gelişme daha geldi, iPhone gizlice fotoğrafınızı çekiyor mu? Özellikle son dönemde büyük bir dedikodu şeklinde ortaya çıkan ve Google’dan Felix Krause’un krausefx.com uzantılı kişisel blogunda da yer verdiği bu konu son derece önemli diyebiliriz. İşin kötü tarafı ise sorunun çözümü ise hala bilinmiyor.

Felix Krause’un kişisel blog adresi üzerinden madde madde yazdıklarını göre kamera erişim izni sağlanan uygulamalar hem ön hem de arka kameradan fotoğrafınızı çekebiliyorken bu sırada kayıt da tutabiliyor. Sadece bununla kalmayan bu uygulamalar, mimiklerinizi kaydedebiliyor ve işin en kötü yanı olarak da bu yaptıklarını istediği zaman dış dünyayla paylaşabiliyor.

iPhone Gizlice Fotoğrafınızı Çekiyor, Nasıl Kurtulacağız?

Konunun ne kadar önemli olduğunu gösterebilmek amacıyla iPhone gizlice çekiyor konusu üzerinden bir de video yayınlayan Krause, kendisinin yaptığı bir uygulama ile bu durumun ne kadar sakıncalı olabileceğini gözler önüne seriyor. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz Krause’un bu videosu bir hayli ürpertici fikirleri beraberinde getirirken, bu durumundan korunmak için yapılacaklar konusunda da insanları düşünmüyor değil.

Gizlice görüntü alma ve bunu paylaşma konusunda yapabileceklerimiz henüz net değil. Bu anlamda telefonunuza indirdiğiniz ve kamera izni isteyen uygulamalara dikkat etmeniz ve mümkün olduğunda arka planda açık uygulama bırakmamanızı önerebiliriz. Bunun yanı sıra kameralarınıza yapıştıracağınız renkli bantlar da çözüm olabilecekken, bu bantlar telefon kullanmanıza büyük ölçüde sorun çıkartabilir. Bir diğer yandan telefonunuzun gizlilik bölümünden kamera izinlerini kapatarak bu konuyu kökünden çözebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir