iPhone Artırılmış Gerçeklik Kamera Detayları Sızdı!

iPhone Kameralarında Artırılmış Gerçeklik

Apple’ın yaklaşmakta olan HomePod akıllı hoparlörü için sızdırılmış bir yazılım güncellemesi sayesinde bir sonraki iPhone spesifikasyonuyla ilgili detaylar Twitter’da ortaya çıktı.

Dahili güncelleme halka açık web sitelerinde yayınlandığında, Steve Troughton-Smith ve Guilherme Rambo adında iki geliştirici, hatayı yakaladı ve bulgularını Twitterverse ile paylaştı.

Genel olarak, bilgiler yeni iPhone’un çerçeveleri azalttığını ve fiziksel giriş düğmesini kaybettiğini gösteriyor. Ekran kilidi, ödeme teknisyeni olarak da kullanılabilen yüz tanıma ile kontrol edilebilir.

Gülümseyin, kameradasınız!

Bu yüz tanıma, derinlik algılayan, ön tarafa bakan bir kamera tarafından gerçekleştirilir ve bu da AR (artırılmış gerçeklik) için inanılmaz derecede yararlı olacaktır. Teknoloji, kullanıcının benzeri ile yakından hareket eden daha gelişmiş Snapchat benzeri “çıkartmalar” sağlayabilir.

Troughton-Smith, ARFaceAnchor adlı bir şeyin yanı sıra yüz ifadeleri ile ilgili bir koda atıfta bulundu. Bunun kullanıcının ifadesini saptamak için mi yoksa animasyon çerçeveleri oluşturmak için mi olduğu açık değildir. Her iki durumda da, bu, AR avatarları oluşturmak için yararlı olabilir.

Gelecek ay gerçekleşecek olan bir sonraki iPhone’un piyasaya sürülmesiyle, daha fazla bilgi edinmek için uzun süre beklemek zorunda kalmayız. Peki ya fiyatı ne kadar olacak? Daha fazla haber, oyun tanıtımları ve incelemeleri için Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Kaynak: Pocketgamer.biz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir