iOS İçin Google Play Oyunlar Desteği Sona Erdi!

Google Play

Google, kullanıcıların oyunlarda elde etmiş olduğu skorları diğer oyuncular ile karşılaştırabilmesini sağlayan Play Oyunlar servisinin iOS desteğini sonlandıracak.

Google’ın I/O 2013 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği Google Play oyunlar servisi, kullanıcıların oyunlarda elde ettiği skorları ve başarıları kayıt altına alarak diğer insanlar ve arkadaşları ile karşılaştırmasına imkan tanıyor. Ayrıca oyunların kayıt dosyalarını bulut ortamında saklama ve yeniden yükleme gibi, oyuncular arası hediye gönderimi gibi  özelliklerde sunan servis pek çok geliştirici tarafından kullanılmakta.

İlk olarak sadece Android cihaz sahiplerinin kullanımına sunulan Play oyunlar, çapraz platform desteği sayesinde ilerleyen süreçte iOS cihazlar ile uyumlu hale getirildi. Bu sayede oyuncular platformdan bağımsız olarak hem arkadaşlarının hem de oyunda ki diğer oyuncuların skorlarını görme ve  onlarla yarışma fırsatı buldu. Ancak hem geliştiricilerin istenildiği kadar rağbet göstermemesi hem de IOS kullanıcılarından beklenen ilginin gelmemesi Google tarafından sorgulanmaya başlandı.

Google Play Game Services
Google Play Oyunlar

Google Play oyunlar için iOS desteği sona erdi!

Google’ın Android geliştiricileri için duyurular gerçekleştirdiği blog sayfasında bir açıklama yapan ürün yöneticisi James Smith, Google Play oyunlar servisinin kullanım oranlarının iOS işletim sisteminde oldukça gerilediğini ve bu nedenle desteği sonlandırma kararı aldıklarını belirtti.

Google, geçtiğimiz Aralık ayında iOS işletim sistemi ile  Play oyunlar servisi için yeni hesap oluşturulmasını engelledi. Firma, en yeni Native SDK sürümü olan 2.3’ün artık iOS entegrasyonunu desteklemeyeceğini de açıkladı.

Ayrıca, ilerleyen zamanda yayınlanacak olan yeni iOS sürümleri için, herhangi bir SDK güncellemesi yapılmayacak.

Geliştiriciler ne yapmalı ?

iOS desteğinin sona ermesi ile geliştiriciler artık Google Play oyunlar servisinde yer alan özellikleri oyunlarına iOS için dahil edemeyecek. Çapraz platform desteği sunmak için farklı alternatifler kullanmak zorunda kalacaklar. Güncelleme için son tarihi açıklayan Google 31 Mart 2018 tarihini duyurdu. Apple iOS platformunda Google Play oyunlar desteği kullanan geliştiriciler bu tarihe kadar gerekli düzenlemeleri yapmalı.

Oyun geliştiriciler 2016 ‘nın başından beri Play oyun servisini iOS uygulamalarına ekleyemiyordu. Şimdi destek tamamen sonlandı. Daha önceden eklemiş bulunan geliştiricilerin Google Play desteğini iOS oyunlarından çıkartarak çapraz platform için farklı alternatiflere yönelmeleri gerekmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir