Hearthstone’da yeni bir dönem başlıyor!

Neredeyse her desteye giren Dr. Boom yeni standart modda seçilemeyecek!
Neredeyse her desteye giren Dr. Boom yeni standart modda seçilemeyecek!

Blizzard’ın kart oyunu olan Hearthstone yakın zamanda köklü değişiklikler ile gündeme gelecek. Daha önce burada tanıtımını yaptığımız oyun artık ikiye bölünecek; Standart mod ve Wild mod. Standart mod’da artık Goblin & Gnomes ek paketi ve Naxxramas macerası ile gelen kartlar kullanılamayacak. Bu oyun için büyük bir devrim demek, çünkü şu anda oyunun metasını oluşturan kartların büyük çoğunluğu bu iki gruptan geliyor. Dr. Boom, Sludge Belcher, Mad Scientist, Piloted Shreder gibi temel kartlar artık oyuncuların destelerine giremeyecek. Şu anda oyunun en güçlü destelerinden olan Secret Paladin decklerine de Avenge kartı ortadan kalktığı için büyük darbe vurulacak.

Bu değişiklikleri istemeyen oyuncuları için ise Wild mod devrede olacak. Tüm kartların oynanabilir olduğu bu mod’da da oyuncular Rank maçları yapabilecek, Legendary statüsüne erişebilecekler. Ancak bundan sonra tüm turnuvaların Standart mod’da yapılacak olması ve genel olarak kısıtlı kartlarla oynanacağı için standart modun daha çekişmeli olmasından dolayı oyuncuların genelde standart mod’da oynaması bekleniyor.

Daha önce Naxxramas gibi maceralardan gelen kartlar oyuncular tarafından craft edilemiyor, ancak paketin satın alınmasıyla elde edilebiliyordu. Bu değişiklik gerçekleştikten sonra bu kartlar da craft edilebilecek veya dust’a çevrilebilecek.

Değişikliğin kesin tarihi henüz belli değil ancak çıkacak yeni bir ek paketle beraber gelmesi beklenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir