H1Z1 Mobil Platformlar İçin Yolda

Mobile Platformda Battle Royale Fırtınası Devam Ediyor

İlk olarak açık dünya hayatta kalma ve multiplayer oyunu olarak tanıtılan H1Z1, ne yazık ki bir süre sonra popülerliğini kaybetti. DayZ’nin en büyük rakibi olarak piyasaya sürülen oyun, yaşadığı teknik sorunlar neticesinde olumsuz eleştirilere maruz kaldı. Nitekim bunun sonucunda kısa süreli bir popülerlik söz konusu oldu. Ancak şimdilerde oyunun battle royale modeu en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.

Bir süre önce PC platformları ve ardından konsollar için battle royale moduna kavuşan oyun, tekrar popüler yapımlar arasına girmeyi başardı. Hatta geliştirici firma, oyunun açık dünya multiplayer yapısından vazgeçtiğini açıkladı. Battle royale odaklı bir şekilde yoluna devam eden H1Z1, şimdilerde mobil platformlara geliyor.

h1z1

H1Z1 Android ve iOS İçin Geliyor

Kısa bir süre önce büyük bir yatırım alan yapımcı şirket, oyunlarının mobil platformlara uyarlanması adına yüksek miktarda maddi destek görmüş oldu. Bu durum neticesinde H1Z1 Android ve iOS versiyonlarının geleceği neredeyse kesinleşmiş oldu. PS4 ve PC için bir hayli popüler olan yapımının battle royale olacak şekilde mobilde boy göstermesi, açıkçası son zamanlardaki battle royale furyasını daha da kızıştırabilir.

Oyunun geliştiricisi Daybreak Games, Natnworks tarafından yatırım almış durumda. Üstelik bu gelişme, 3D MMORPG oyunu olan EverQuest’in de mobil platformlara geleceğine işaret ediyor. Kendi kulvarında başarılı bir yapım olan EverQuest’in yanı sıra şirketin H1Z1’i daha fazla platforma getirme planları bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir