Google Haritalara Mekan Ekleme

Türkiye’de en yeni mobil haberleri sizlere yetiştirmeyi ve bunlardan haberdar olmanızı sağlamayı kendimize vermiş olduğumuz bir söz sayarak bugün sizlere Google Haritalar uygulamasına nasıl yer ekleyebileceğinizi anlatacağız. Google Haritalar’da kendi yerinizi eklemek mi istiyorsunuz? O zaman tam yerine geldiniz. Google Haritalara yer eklemek için yapmanız gerekenleri detaylı bir şekilde anlattık. Google’dan verilerinizi silmek isterseniz, Google’dan Verilerimizi Nasıl Silebiliriz? Onu da anlattık.

Google Haritalara Yer Ekleme

Google Haritalar, Google’ın sunmuş olduğu ücretsiz  bir uygulamadır. İş yeri, mekan, firma, okul, hastane, alışveriş merkezi ve daha birçok farklı yerleri Google Haritalara ekleyerek insanların o yeri rahatlıkla bulmasını sağlayabilirsiniz.

Google Haritalara yer eklemek oldukça basit. Bu işlemi ister akıllı telefonunuzdan isterseniz bilgisayarınızdan kolaylıkla yapabilirsiniz. Google Haritalara eksik bir yeri eklemek için tek yapmanız gereken eklemek istediğiniz o yerde an itibarıyla bulunuyor olmak, adres bilgilerini girmek ve mevcutsa telefon numarası ve internet sitesi bilgilerini girmek. Şimdi Android ve iOS telefonlarda Google Haritalar’a nasıl mekan ekleyebileceğinizi anlatacağız.

Google Haritalar’a yer eklemek için yapmanız gerekenler:

  • Telefonunuzda bulunan Google Haritalar uygulamasını açın. Yer eklemek için uygulama içerisinde Gmail hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
  • Ekranın sol üst köşesinde yer alan üç çizgiye dokunun ve açılan menünün alt kısmında yer alan “Eksik yer ekle” seçeneğini seçin.
  • Sonraki bölümde haritalara ekleyeceğiniz mekanın: Ad, Adres ve Kategori bilgilerini girin. Ekleyeceğiniz yerin Google tarafından doğrulanmasını kolaylaştırmak için varsa telefon, website ve çalışma saatlerini girin ve ekranın sağ üst köşesindeki gönder simgesine dokunun.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra ekleme işlemi Google’a gönderilecektir. İşlemin durumu hakkında size mail yoluyla bilgi verilecektir.

Google Haritalar Yer Ekleme

Google Haritalara Yer Ekleme Detayları

  • Ekleme bölümünde ad bölümüne eklemek istediğiniz mekanın adını yazın.
  • Adres bölümüne mekanın açık adresini yazın.
  • Harita bölümüne tıklayarak bayrağı doğru konuma sürükle bırak yöntemi ile konumlandırabilirsiniz.
  • Kategori sekmesine dokunduğunuz zaman karşınıza bazı kategoriler gelecektir. Ekranın üstüne bulunan arama kutucuğuna dokunup farklı kategori adları arayabilirsiniz. Eklediğiniz mekanın kategorisi kullanıcılar tarafından gözükmez bu olay sadece ekleme işleminin daha hızlı olmasını ve arayanların sizleri daha hızlı bulmasını sağlar.
  • Telefon numarası, çalışma saatleri ve websitesi ekleme bölümüne dokunarak ilgi alanları açın ve bu bilgileri girin. Bu bilgiler zorunlu değildir fakat bir üst kısımdaki gibi mekanın Google Haritalara daha hızlı eklenmesini sağlar.
  • Google Haritalara yer ekleme işlemini tamamladığınız zaman vermiş olduğunuz bilgiler, Google ve Haritalar Topluluğu tarafından incelenir ve bilgiler doğruysa eklediğiniz yer herkese gözükür hale gelir. Ekleme işleminin tamamlanması 3 gün sürebileceği gibi 1 hafta da sürebilmekte.
Google Haritalar Mekan Ekleme
Google Haritalar Mekan Ekleme
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir