Google Adım Adım Peşimizde!

Adım Adım Peşimizde!

Quartz tarafından yapılan bir araştırma, Google’ın adım adım peşimizde olduğunu gösterdi. Artık Android cihazlarınızın konum bilgisini kapatmış olsanız dahi Google’ın, konumunuz hakkında bilgi sahibi olduğu kesinleşti.

Bir süredir dedikodu olarak yer alan ve birçok söylentiyi beraberinde getiren izlenme durumu böylece netleşmiş oldu. Son yıllarda Android telefonlar, kullanıcıları konum servislerini devre dışı bırakmış olsalar bile yakındaki hücresel kulelerin adreslerini topluyor ve bu verileri Google’a geri gönderiyor.

Tek Çözüm İnternetsizlik

Google verilerinizi toplaması için telefonunuzda sadece servislerin kapatılması da yetmiyor. Sim kart veya herhangi bir programın kurulu olmasına da ihtiyaç duymamakta. Sistem 400 metrelik bir alanda en yakın baz istasyonundan sinyal alarak yerinizi tespit edebiliyor. Kısacası konum bilgilerinizin paylaşılmamasının tek yolu, hücresel veri ya da Wi-Fi erişi bulunmayan bir yerde bulunmanızdan geçmekte.

Google Bu Duruma Ne Diyor?

Google, bu yılın başından beri bu verileri topladığını ve Quartz’a yaptığı açıklamada artık bunu yapmadığını söylüyor. Bu yılın ocak ayında CELL ID kodlarını ek olarak kullanmaya başladıklarını, sinyal iletim hızını ve performansını daha da artırmak için kullandıklarını ancak, CELL ID’yi Ağ Senkronizasyon Sistemimize dahil etmeyip bu verilerin atılarak artık Hücre kimliği istememek üzere güncellediklerini söyledi.

Berkhan Günay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir