Global Game Jam İçin Geri Sayım Başlıyor!

Oyun dünyası hızlı gelişen bir ortam. Her yıl irili ufaklı bir çok oyun geliştiriliyor, bunlardan bazısını duyarken bazısı da oyun denizinde kaybolup gidiyor. Ülkemizde de son bir kaç yıldır gelişen ve yavaş yavaş kendine sağlam bir yer edinen “Jam” kültürü de bu gelişmeye büyük bir katkı sağlıyor. Bahsettiğim Jam hiç kuşkusuz dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonu olan Global Game Jam. Bu sene 26-28 Ocak tarihleri arasında 100 den fazla ülkede eş zamanlı başlayacak olan GGJ, 48 saat içinde takımların o senenin verilen temasına uygun bir oyun yapmalarını kapsıyor. Uykusuzluğun had safhada olduğu, işin sonunda hiç bir ödülün olmadığı eğlence dolu bir etkinlik GGJ. Ülkemizde de çeşitli üniversiteler ve mekanlarda gerçekleşecek olan ve oyun geliştirme tutkunlarının hem yeni şeyler öğrenebileceği hem de kendilerine bir bakıma meydan okuyabilecekleri bu etkinlik daha önce de bahsettiğim gibi tamamen eğlence ve dostluk çerçevesi altında yapılıyor.

GGJ Nerelerde Yapılacak?

Ülkemizde de yapılacağından bahsettiğim GGJ, Türkiye’nin farklı noktalarındaki oyun geliştirme tutkunlarını bir araya getirecek. 26-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik ülkemizde:

İstanbul:

Ankara:

  • ATOM
  • Hacettepe Üniversitesi

İzmir:

Malatya:

Gaziantep:

 

gibi Türkiye’nin farklı illerinde yapılacak olup, her jam merkezinin adresi ve size sundukları da kendi jam adreslerinde yazmaktadır. Her Jam merkezinin sayfasından veya Jam’i düzenleyen üniversitenin ilgili sosyal medya hesapları üzerinden kayıt işleminizi yapabilir ve bu zorlu maceraya siz de katılabilirsiniz. OYUNDER olarak ülkemizde bu tarz etkinliklerin olması her zaman bizi mutlu eder. Global Game Jam’e 15 gün kalmışken şimdiden etkinliklere katılacak herkes için ortak temennimiz bolca eğlenmeleri ve oyun geliştirmenin büyülü dünyasında kendilerini gönüllerince geliştirip mutlu bir Jam geçirmeleridir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir