GameX 2017 Fuarı Nasıl Geçti?

GameX 2017

Mobidictum Ekibi Olarak GameX 2017 Fuarındaydık!

Mobidictum olarak GameX 2017 fuarında yeni duyurulacak oyunlara bir göz atalım dedik. GameX fuarı henüz ilk günden oyuncular tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Fuarda kimler vardı?

GameX 2017’de kimler yoktu ki?

Tamga – Imagine Codes

Deliçeri ile tanıdığımız Imagine Codes ekibi, yeni oyunları Tamga’nın Alfa sürümünü oyuncularla buluşturdu. Imagine Codes’un kurucu ortağı Levent Ensari ile yaptığımız röportajda Deliçeri’nin aslında tek bir oyun olmadığını, aynı evrende geçen farklı hikayeler hakkında planları olduklarını belirtti. Deliçeri’nin çizgi filminin çıkartılmasının da planları arasında olduğunu ekledi. GameX 2017’de Deliçeri’nin tiyatrosu ve mehter marşı eşliğinde fuar şenlendi.

Biraz da yeni oyunları Tamga’ya değinelim. Tamga şuanda alfa sürümünde, GameX 2017’de Imagine Codes standında Deliçeri’yi ve Tamga’nın alfa sürümünü test edip geliştiricilere oyunda neler olması gerektiği hakkında sohbet ettik.

Elimizdeki bilgilere göre Tamga’da bir grubumuz var ve bu grupta 5 farklı karakter ve karşımızda bir düşmanımız var. Her karakterin ayrı yeteneği ve saldırı animasyonu olacağını düşünüyorum. Alttaki kareleri patlatarak grubunuz saldırıya geçiyor. Oyun alfa sürecinde olduğu için eklenecek birçok içerik olduğunu unutmayalım.

Black Desert Online

Yılın en büyük bombası Black Desert Online’ın Türkiye’ye gelmesi oldu. Çeviri ekibinden Zeyd Kazancı, röportajımızda oyunun kapalı Beta tarihinden ve çevirilerinin tamamlandığından bahsetti. Oyunda Savaşçı (warrior), Okçu (ranger), Büyücü (Sorceress) ve Barbar (berserker) olmak üzere 4 adet sınıf bulunmakta. Karakter yaratma ekranında sunduğu özgürlük, ticaret sistemi, savaş dinamikleri ve kombolar gibi birçok özelliği ile Black Desert Online oyuncuları kendine hayran bırakıyor.

Black Desert Online resmi web sitesi üzerinden oyun hakkında daha fazla bilgi alabilir ve cebinize uygun paketi seçerek bu maceraya katılabilirsiniz!

Knights Of Dungeon – NTTGame

Bir zamanların efsanesi Knight Online’ın yapımcısı NTTGame yeni MMORPG oyunları Knights Of Dungeon ile mobil piyasaya giriş yaptı. Knight Of Dungeon standında cosplay yapanlarla fotoğraf çektirildi; önceki oyunları PHANTOMERS ve Knights Of Dungeon için oyun içi içerik sağlayan kodlar dağıtımı oldu. Facebook sayfamız üzerinden bu kodları çekilişle sizlere dağıtmayı planlıyoruz, bu nedenle Facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayın!

Knights Of Dungeon
Knights Of Dungeon oyununa Google Play Store ve App Store üzerinden erişebilirsiniz.

Soldiers Of The Universe – Rocwise Entertainment

Rocwise Entertainment şirketinin pazarlama yöneticisi Halil Karabulut ile yaptığımız röportajda oyunu kısaca anlatmasını istedik: “Soldiers Of The Universe hikaye tabanlı bir FPS oyunu. Türkiye’de hikaye tabanlı ilk FPS oyun olma özelliğini taşıyor. Konumuz tamamen yerli bir hikaye üzerinden gidiyor. Hikayeye göre ana karakterimiz babası şehit düşmüş bir asker. Oyunda karakterimizin, babasının neden şehit olduğunu öğrenme yolculuğuna tanıklık ediyoruz.”

GameX 2017
Soldiers Of The Universe şuanda Steam’de erken erişimde ve 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 21.00’a kadar %25 indirimde.

Macrotis – Proud Dinasours

Proud Dinosaurs’ta oyun tasarımcısı Fevzi Özgür Nergis ile Macrotis adlı oyunları hakkında kısa bir röportaj yaptık. Macrotis’teki ana karakterimiz Avusturalya’ya özgü bir hayvan: Keseli Tavşan. Karakterimiz bir anne. Oyun, keseli tavşanın evinin sular altında kalması sonucu yavrularını kurtarmaya çalışmasını ele alıyor.

Macrotis, bulmaca ve platform öğelerinin yanında 2.5 saatlik bir oyun süresi sunuyor. Gelecek sene 2018 Nisan – Mayıs ayında oyun PC platformuna çıkartılacak, Playstation oyun konsoluna da çıkabileceği haberi eminim birçok oyuncunun yüzünü güldürecek. Bakalım keseli tavşanımız yavrularını kurtarabilecek mi?

The Last One – Phoenix Interactive Studio

Phoenix Interactive Studio tarafından yapılan açık dünya zombi oyunu The Last One oyununda hikaye modu, çok oyunculu modu ve dalga modu olmak üzere 3 adet mod bulunmakta. Phoenix Interactive Studio’nun kurucusu Ataberk Ateş ile yaptığımız röportaja göre hikaye modunda ana karakterimizin başka insanları bulmak için çıktığı yolda ona destek oluyoruz. Çok oyunculu modunda ise Devlet ve İsyancılar olarak 2 adet taraf bulunuyor. Dalga modunda ise belirli bir alanda gelen zombi dalgalarını temizlemeye çalışıyorsunuz.

Seviye atlama, silah ve ekipmanları geliştirme, kişiselleştirme, tuzaklar gibi birçok içerik bulunuyor. Yaklaşık 1 ay içinde çıkacak, Steam üzerinden erişilebilecek.

Undead – KNP Music and Game Studio

KNP Music and Game Studio’nun kurucusu Doğukan Türk ile yaptığımız röportajda yeni oyunları Undead hakkında sohbet ettik. Undead, Türkiye’nin ilk MMOFPS zombi temalı açık dünya hayatta kalma oyunu. Oyunda 4 farklı mod (Nexus, Payload, Battleroyale, Deathmatch) var. Payload modunda 2 tur oluyor, ilk tur bir takım diğerine patlayıcı yüklü bir arabayı götürmeye çalışıyor.  Oyunda farklı yeteneklere sahip çeşitli karakterler de bulunuyor.

Undead
Undead 26 Eylül’de piyasaya sürülecek ve 10 TL gibi bir fiyatı olacak. 

Metal Tornado – Gaming in Turkey

Gaming in Turkey ekibinin kurucusu Ozan Aydemir ile yaptığımız röportajda, ekibin yeni oyunu Metal Tornado’ya da değindik. Oyun tamamen Türkçe bir MMO tank oyunu. Farklı çeşit tanklarla ve helikopterlerle kıyasıya bir mücadeleye hazır olun! Oyuna şuanda açık beta için kayıtlar açılmış durumda, Metal Tornado’nun sitesinden açık beta için kayıt yaptırabilirsiniz.

Metal Tornado
Metal Tornado

Ateşle gürleyen çeliklerin seferine katılın!  Oyun hakkında daha fazla bilgi için Facebook sayfasına da göz atabilirsiniz.

Daha fazla haber inceleme ve oyun için sitemizi ve Facebook sayfamızı takip edin! Ayrıca artık röportajları Youtube kanalımızdan izleyebileceksiniz. Röportajların yanında ilk bakış videoları, tam çözüm videoları ve listeler de yer alacak! Kanala abone olmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir