100 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu Game Ventures Türk Oyun Geliştiricileri de Hedefliyor

Game Ventures

Rus internet şirketi ve oyun yayıncısı Mail.Ru, Mail.Ru Game Ventures adlı yeni bir yatırım fonu duyurusu yaptı.

Mail.Ru Game Ventures, oyun geliştiricilere ve ortaklarına, sektör uzmanlarına fon sağlamak amacında.  Seçilen geliştiriciler,  üretecekleri oyunlar için Mail.Ru’nun analiz platformlarına ve güvenlik çözümlerine erişebilmenin yanı sıra geliştiricinin oyunlarına daha çok odaklanmalarına izin vermek için geliştiricinin tüm lojistik ve yönetsel sorumluluklarını üstlenecek.  Tabii geliştiricinin onayı ve kontrolünde gerçekleştirilecek. Açıklanan 100 milyon dolarlık yatırım fonu dünya genelinde oyun geliştiricilerin iştahını kabarttı. Yoğun bir şekilde başvuru alan firma şimdiden 10 milyon dolar harcamış durumda.

Türk oyun geliştiricilerin de başvurları değerlendirilmeye alınacak

Mail.Ru tarafından açıklanan fon global olarak kullanılacak yani Türk oyun geliştiricilerin de başvurları değerlendirilmeye alınacak. Eğer geliştirdiğiniz ya da geliştireceğiniz oyunlar için yatırım arayışı içerisindeyseniz Mail.Ru oldukça iyi bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor. Sadece mali anlamda ki desteği kastetmiyoruz aynı zamanda firmanın lojistik, teknik, global pazarlama güçü ile sağlayacağı destek paha biçilmez.

Oyunlar, Mail.Ru Group’un öncelikli hedeflerinden biri olmaya devam ediyor

Mail.Ru Group’un CEO’su Boris Dobrodeev, “Oyunlar, Mail.Ru Group’un öncelikli hedeflerinden biri olmaya devam ediyor. Oyun yatırım bölümünü başlatmak, şirketin bu segmentteki potansiyelini önemli ölçüde arttırarak iş geliştirmeyi kolaylaştırmak için mantıklı bir adım” diyerek sözlerine ekledi : “Yeni oyun yatırım bölümü, Mail.Ru Group’un yatırım platformunu genişleterek, girişim finansmanı sağlamamıza ve aynı zamanda alım-satım faaliyetimizi arttırmamıza olanak tanıyacak.” Mail.Ru, Ekim 2016’da War Robots oyununun yapımcısı olan Pixonic’i 30 milyon dolara kadar satın almıştı.  Sektörde ki etkinliğini git gide arttıran Mail.Ru ABD, Japonya, Çin, Kore, Almanya ve Rusya’da yükselişini sürdürüyor.

2016 yılındaki Newzoo raporuna göre, Rus oyun endüstrisinin toplam geliri 1,3 milyar dolardı. Oyunlar ve uygulama içi içerik satışları geçen yıl App Store ve Google Play dahil  Rusya’da 215 milyon dolarlık bir artış sağladı. Rusya, mobil oyun indirmelerinde ABD, Çin, Hindistan ve Brezilya’yı takiben beşinci oldu.  Mobil oyun sektörünün global gelirinin 2021 ‘de 140 milyar dolar seviyesini aşması  bekleniyor. Bu rakamlar Mail.Ru ‘nun neden oyun sektöründe bu kadar ısrarcı olduğunu ve yatırım yapmaya hevesli olduğunu açıklıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir