Nerd Potato, Küresel Isınma Temalı Game Jam 01 ‘in Kazananı Oldu!

Game Jam 01

Oyun tasarlama maratonu Game Jam 01, oyun meraklılarını İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde bir araya getirdi.

Game Jam 01, 40 saat boyunca aralıksız devam etti.   İstanbul Bilgi Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen oyun geliştirme maratonunda genç oyun geliştiriciler “küresel ısınma” temalı oyunlar tasarladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, oyun geliştiricilerin bir araya gelerek sınırlı bir süre içinde oyun tasarlardıkları Game Jam 01  maratonuna ev sahipliği yaptı. santralistanbul Kampüsü’nde, 4 ve 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Game Jam 01 , Cumartesi sabahından Pazar gecesine kadar aralıksız sürdü. Yaklaşık 40 saatlik maraton boyunca 42 kişiden oluşan 9 takım kampüste kalarak, BİLGİ Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nün bilgisayar laboratuvarında oyun tasarladı.

game jam 01

ETKİNLİK GELECEK PROJELERE BAŞLANGIÇ YAPMAYI HEDEFLİYOR

Takımlar, yazılımcı, karakter tasarımcısı, hikaye geliştirici ve tasarımcı gibi görev paylaşımlarının ardından 40 saatlik süre içinde “küresel ısınma” temalı oyunlar tasarladı. Analog oyunlardan PC tabanlı dijital oyunlara kadar çok renkli görüntülere sahne olan yarışmanın kazananı, “Nerd Potato” isimli takım oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Saka, “Dijital oyun sektörü ülkemizde de yükselen trendler arasında yer alıyor. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden bir eğitim kurumu olarak, Dijital Oyun Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin, gelecekte oyun sektörünün önemli temsilcileri olacaklarına inanıyoruz. Bu etkinlik bir yarışmadan çok ekip çalışmasını öğrenmeyi, gelecek projelere başlangıç yapmayı hedefliyor” dedi.

game jam 01

Nerd Potato ekibi Can Sancaktaroğlu, Tunga Gökhan Şahinler ve Doğukan Bulutlar’dan oluşuyor. Maraton sonrası açıklama yapan ekip üyeleri “Oyunu üretirken iş dağılımı yaptık, bu bizim için çok önemliydi. Stresli olsa da keyifli bir süreçti. Kısıtlı bir süre olması da bizi kısıtlamaktan çok motivasyon oldu. Hem birbirimizi tanıdık hem de keyifli vakit geçirdik“ şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir