Facebook Grupları Ücretli mi Oluyor?

Facebook’ta Gruplar Ücretlendiriliyor mu?

Facebook ücretli gruplar üzerinde çalışıyor. Facebook’un yeni bir para kazanma modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Şimdi ise akıllarda tek soru; Facebook, “Gruplar” özelliğini ücretli hale mi getirecek?

Evet Facebook, ‘Gruplar’ özelliğini ücretli hale getirmeyi amaçlıyor. Ücretli hale gelse de bu düzenlemeden kendisi direkt olarak para kazanmayacak. Gelecek olan düzenleme daha çok internet üzerinden para kazanmayı amaçlayan kişileri ilgilendirmekte.

Gruplar özelliği ücretli olacak. Bu ücreti grubu kuran kişi kendine alacak. Ama Facebook’ta bu özellik sayesinde kazanılan ücretlerden kendine düşen yüzdesini alacak. Eğer şu an deneme aşamasında olan özellik devreye girerse sizler de kendinize birer ücretli grup açabilirsiniz ama insanları toplayabilmeniz için tahmin edebileceğiniz üzere içerikleriniz oldukça sağlam olmalı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Yöneticilerin gruplarını korumak için zamanlarını ve enerjilerini harcadıklarını biliyoruz. Bazıları bize topluluklarına yatırım yapmaya ve üyelere daha fazlasını sunmaya devam etmelerine yardımcı olacak araçlar istediklerini söylediler.” denildi. Eğer özellik test aşamasından geçerse Facebook bu sayesde grup yöneticilerini de desteklemiş olacak.

Facebook gruplar

Grup Ücretleri Aylık Ne Kadar Olacak?

Gelin Facebook’un şu an deneme aşamasında olan para kazanma modeli hakkında biraz detaya inelim;

Para kazanabilmeniz adına kullanıcılar için içerikleri oldukça sağlam olan faydalı bir grup açıyorsunuz. Kullanıcılar içeriklerinizden yararlanabilmesi için belli bir ücret belirliyorsunuz. İçeriklerinizden faydalanmak isteyen kullanıcılar da eğer isterlerse ücretlerini ödeyerek açılan gruplara katılabilecek. Bildiğiniz gibi gruplar normalde de kapalı olabiliyor. Bu sefer de yine kapalı olacaklar ama sadece ücretini ödeyenler için açık olacak. Grup yöneticilerine kullanıcıların içeriklerden yararlanabilmesi için vereceği ücretin aylık 3 dolardan başlayıp 50 dolara kadar çıkacağı ifade ediliyor. Ama İddialara göre ise 50 dolarlık abonelikler ülkemizde sadece 150 TL’ye kadar çıkabilecek. Ama durum bu şekilde olunca pek çok kişi tarafından ücretli aboneliğin olumsuz karşılayacağı düşünülüyor.

Şimdilik sadece birkaç kişini ulaşabildiği özellik, üyelik tabanlı bir grup oluşturup gruba üye olanlardan aylık bir ücret talep etmenize izin vermekte. Teste katılan gruplardan biri olan Declutter My Home grubu, üyelik için sizlerden ayda 15 dolar talep etmekte. Declutter My Home, ev tasarımına odaklanmış bir grup özelliği taşımakta ve üyelik ücretini ödeyip gruba üye olan kullanıcılara ücret karşılığında özel eğitimlerini, canlı videolarını ve diğer özel işlevlerini sunmakta.

Ücretli üyelik özelliğini test eden diğer gruplar arasında Grown and Flown Parent ve Cooking On A Bugdet: Reciper & Meal Planning de bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir