Facebook 1 Eylül’de “Gruplar”a Veda Ediyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, “Gruplar” üzerinde değişikliğe gidecek. Henüz yeterince bilginin bulunmadığı bu gelişme hakkında kısa bir yazı yayınlayan Facebook, Facebook’un Gruplar isimli uygulamasına veda edeceğini belirtirken, bu gelişmenin hali hazırda açık olan grupları etkilemeyeceğini belirtti.Bu da demek oluyor ki 1 Eylül’den itibaren Android ve iOS cihazlarınızdan Facebook’un Gruplar uygulamasına erişemeyeceksiniz. Ana Facebook uygulaması üzerinden ise Facebook’un tüm özelliklerine ulaşabileceksiniz.

Türkiye’de de son birkaç yıl içinde mizahi oluşumlardan, bilimsel amaçla bir araya gelen insanlara kadar birçok grup yüz binlerce kişiden fazla üye sayısına ulaşmıştı. Facebook’un grupları kapatacağı yönündeki iddialar da haliyle bu grupların canını sıkmıştı diyebiliriz. Facebook, “Gruplar” isimli uygulaması üzerinde değişikliğe gitme kararı aldı. İşlevsel olmayan özelliklerin değiştirileceği belirtildi.

Facebook Grupları Kapanacak Dedikodusu

Son dönemde ortaya atılan Facebook, grupların tamamını kapatacak gibi iddialar üzerine gündeme gelen Facebook gruplar kapanacak mı tartışmaları da böylece biraz daha netleşmiş oldu diyebiliriz. Facebook’un “Gruplar” üzerindeki değişiklik yapacağı haberi, Facebook gruplarının kapanması gibi bir tartışma dahi olmamasına rağmen, oluşturulan bilgi kirliliği nedeniyle Facebook gruplarının kapanmasına yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi. İçiniz rahat olsun, Facebook grupları kapanmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir