CNR Games Week 2018 Nasıl Geçti?

CNR Games Week 2018 Sona Erdi

Türkiye’deki oyuncuların sayılı buluşma noktalarından olan CNR Games Week 2018 sona erdi. 6-10 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte binlerce oyuncu son teknoloji, donanım, espor turnuvaları ve fenomenler ile buluşma fırsatı buldu. Ayrıca tabi ki yapılan etkinlikler ile eğlence seviyesi tavan yaptı!

Avrasya’nın en büyük uluslararası fuar merkezi olan CNR Expo’da gerçekleştirilen etkinlik, binlerce oyuncu, 35’den fazla katılımcı firma ve sayılmayacak kadar fazla fenomene ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirilen espor etkinlikleri ile birlikte binlerce liralık ödül dağıtılırken, ünlü isimler birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

Bu yıl fuarda en büyük atağı yapan açık ve net olarak Gearbest ve Xiaomi ortakları oldu. Türkiye pazarına, Gearbest ortaklığı ile birlikte giriş yapan Xiaomi neredeyse her çeşitte olan ürünlerini bu fuarda sergiledi. Ayrıca Çinli dev firma bu etkinliğe özel indirimler de yaptı. Ayrıca etkinlikte VR teknolojileri de ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. 

CNR Games Week 2018
CNR Games Week 2018

Yerli oyun Armada Battle CNR Games Week 2018’deydi

Hem eğitim hem de eğlence amaçlı kullanılan VR (Virtual Reality/Sana Gerçeklik) teknolojileri fuarlarda da artmaya başlıyor. Uçak korkusunu yenmeye yarayan sanal gerçeklik uygulaması AvioVR büyük ilgi çekerken, spacewalkerVR sanal gerçeklik ile yürüyüşü birleştirerek farklı bir dünyaya bir kapı açtı. 

Yerli online denizcilik ve korsan oyunu Armada Battle’da bu fuarda yer aldı. SsB Studios çatısı altında geliştirilip, Monster Notebook, Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab ve Epin gibi kuruluşlardan destek aldı. Küçük bir gemi ile başlayıp filolara sahip olduğunuz oyun severleri ile kendine özel alanda buluştu. Ayrıca standa uğrayan oyuncular tabi ki elleri boş dönmedi.  

Buraya kadar sürekli oyun ve teknolojiden bahsettik fakat bir önemli konu daha var. Diğerlerinden farklı olarak CNR Games Week 2018’e bu yıl eğitim kurumlarının katılımı da fazlaydı. İstanbul Aydın Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Biltes Koleji ve Bilge Adam’ın katıldığı etkinlikte oyunculara eğitim alanında da fırsatlar sunuldu.

Genel olarak faydalı bulduğumuz etkinliğin önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan ayağını sabırsızlıkla bekliyoruz.

CNR Games Week 2018

CNR Games Week 2018

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir