BlackBerry, Nokia’ya 137 Milyon Dolar Ödeyecek

BlackBerry’den Nokia’ya Dava

BlackBerry ve Nokia’nın geçtiğimiz yıllarda karşı karşıya geldiği patent ihlali tekrar gündeme geldi. Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin aldığı kararla şirket, Nokia’ya anlaşmazlığı çözmek için 137 milyon dolar ödeme yapacak. 

İki rakip arasındaki kavga bundan beş yıl öncesi 2012 yılına kadar dayanmakta. Şirketler arasındaki patent anlaşmazlığı o zamandan başlayıp, dava geçen seneye kadar sürmüştü. Daha sonra ise BlackBerry’nin, alınan kararlara uymadığı belirtildi ve iki şirket arasındaki kavgada yeni bir sayfa açılmış oldu ve Kanada asıllı BlackBerry, Finlandiyalı rakibi Nokia’ya 11 patentini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. BlackBerry dava açmakla da kalmayıp son kararı da temyize götürdü.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması da yapan şirket, mahkemenin şikayetlerini kabul etmediğini ve bundan büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Şirket yaptığı açıklamada ABD ve Almanya’da Nokia’nın patent ihlali yaptığına yönelik iddialarını “şiddetle sürdürmeye” devam edeceklerini de belirtti. BlackBerry ve Nokia, şubat ayında Delaware’deki bir ABD federal mahkemesinde, Nokia’nın kendi patentlerini ihlal ettiğine dair iddialarıyla davalık olmuşlardı.

137 milyon dolarlık dava sonucu Nokia’nın lehine oldu ve Nokia tarafından yapılan açıklamada karardan memnun oldukları belirtildi. BlackBerry’nin iddialarına da değinen Nokia, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi. İki rakip arasında davayı henüz kimin kazanacağı tam belli olmasa da Nokia’nın bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir