Apple, Shazam’ı Satın Alacak

Shazam’ın satılması, gerçek zamanlı aktarım hizmetlerine zarar verecek

Apple, TechCrunch‘a göre etrafınızda duyduğunuz herhangi bir müziği dinleterek hakkında bilgi alabileceğiniz bir müzik servisi olan Shazam’ı satın alacak. Haberde ayrıca doğrulama yapan Recode, anlaşmanın 400 milyon dolar değerinde olduğu bildirildi. Apple için, Shazam‘ın kendi bünyelerine katılmasının belirgin yararı şirketin müzik ve ses tanıma teknolojilerine sahip olması.Ayrıca Apple, komisyonlardan bir miktar tasarruf sağlayacak. 

WSJ, Apple’ın uygulamayı kapatmaya karar vermesinin bir avantajı olduğunu belirtti: WSJ, popüler uygulamanın günde 1 milyondan fazla tıklama gönderdiği Spotify ve Google Play Müzik gibi gerçek zamanlı aktarım hizmetlerine zarar vereceğini de bildirdi. Shazam’ın Snapchat ile de bir anlaşması var. Satın alımın bu anlaşmalardan herhangi birini nasıl etkileyeceği ise şu anlık belli değil. 

Kendi Teknolojileri İle Entegre

Şirketin CEO’su Rich Riley, bu yılın başında kaydedilen bir gelişmeden bahsederken, kârlılığın yakınında faaliyet gösterdiğini belirtti. Ayrıca, şirketin muhtemelen bir satın alma hedefi olduğunu ima etti. 

Ayrıca Shazam’ın da geçtiğimiz Mart ayında hayata geçirdiği Codes özelliği ile 3D animasyonlar, ürün görselleştirme, mini oyunlar ve 360 derecelik videolar dahil olmak üzere AR deneyimlerini sunma kapasitesine sahip oldu. Böylece Apple’ın da sahip olduğu AR teknolojileri ile birleştirerek daha gerçekçi görüntüler ve daha fazla gelir modeli elde etmeyi planlıyor olabilir. Bu cevapların hepsini ilerleyen vakitlerde görebileceğiz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir