Android P işlevleri Android Oreo’ya Nasıl Getirilir?

Android P işlevleri Android Oreo’ya nasıl getirilir?

Bu soru teknoloji meraklıları tarafından bugünler de sıklıkla soruluyor. Daha bir çok akıllı telefon Android Oreo güncellemesi almadan Android P ‘nin geliştirici sürümü yayınlandı. Meraklı kullanıcılar fazla beklemeden mevcut telefonları ile Android P ile gelen yeniliklere ulaşmak, test etmek istiyor.  Bir XDA geliştiricisi, kullanıcıların bu talebine karşı koyamamış olacak ki bunu yapan bir modül geliştirerek, indirmeye sundu.

Google, Android P geliştirici önizleme sürümünü hatırlayacağınız üzere Mart’ın başında tüm Google Pixel telefonları için yayınlamıştı. Pixel sahipleri için bu harika bir haber olsa da, diğer Android işletim sistemli telefonları kullananlar yeni sürümden her zaman ki gibi uzak kaldılar. Zaten Android dünyasının en problemli ve sıkıcı yanlarından bir tanesi güncellemelerin telefonlara düzenli olarak ulaşmaması. Hatta hiç güncelleme almayan telefon modelleri mevcut.

XDA forum sayfalarında yoğun bir şekilde talep oluşunca XDA’nın önde gelen geliştiricilerinden bir tanesi konuya el attı.  Xposed modülü kullanarak Andorid P’nin bazı işlevlerini Android Oreo’ya getirmeyi başaran geliştirici. XDA üzerinden erişebileceğiniz bir de yükleme rehberi yayınladı. 

Bize göre modül ile ilgili tek sorun şu an sadece Android Oreo 8.1 ile çalışması. Yani modül, Android 8.0 ile çalışmıyor ancak geliştirici, bu sorunu yakında gidereceğini söylüyor. Modül, Samsung ve LG gibi yoğun özelleştirmeler içeren telefonlarda da çalışmayabiliyor ki zaten kök dizine erişmek bile bu cihazların garanti kapsamı dışına çıkmasına yol açabiliyor.

Modül’ün getirdiği özelliklere de değinmek gerekirse.  Yeni bir “hızlı ayarlar” tasarımı getiriyor.  Bu tasarım Android P’dekine her ne kadar fazla benzemese de Oreo’dan daha iyi duruyor.  Sistem arayüzü, statik duvar kağıdı kullanıldığında siyah temaya zorlanıyor. Bunun yanında yeni, yuvarlak köşeli bir arama çubuğu ve ayarlar menüsüne eklenen renkli simgeler var. Uygulamalar arasındaki geçiş de modül sonrasında farklı bir efektle gerçekleşiyor.

Android 8.1 işletim sistemine sahip bir telefona sahipseniz modülü güvenli bir şekilde indirip kurabilir, beğenmezseniz sorunsuzca kaldırabilirsiniz. 

Daha fazla uygulama ve oyun haberi için bizi  Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmeyi, haber ve gönderilerimizi beğenerek ve paylaşarak destek vermeyi ihmal etmeyin lütfen. 

Kaynak : XDA Developers

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir