15 Yıl Sonra Açıklandı: Bu Adamın Tavanda Ne İşi Var?

counter-strike

Counter-Strike tarihinin şüphesiz ki en tanınmış fotoğraflardan biri vardı, hatırlıyor musunuz? Bu fotoğrafla birlikte loş bir bodrum katına gidiyoruz. İnternet kafeye benzer bir ortamda, kendini tavana bağlamış bir oyuncu görüyorduk. Tavandan sarkarak Counter-Strike oynamaya çalışan bu adam için yıllardır çok çeşitli dedikodular hakim. Bazıları ben de oradaydım deyip anılarını anlatırken bazıları da bu fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu iddia ediyor. Bu iddialar üzerine, dünyaca ünlü oyun sitesi Kotaku bu konunun üzerine gitmiş ve çok önemli bilgilere ulaşmış.

Bahsi geçen efsanevi görsel LAN partileri oldukça seven, birlikte oyun oynamayı seven bir ortamda çekilmiş. Mason, Michigan yakınlarında çekildiği öğrenilen bu fotoğrafın kaynağı için Kotaku ekibi başta Reddit olmak üzere birçok sosyal mecrayı kullanmış gibi görünüyor. Araştırmaları sonucunda neredeyse ekibin tamamıyla iletişime geçtiğini söyleyen Kotaku, ekstra fotoğraflar da bulmuş. Bu fotoğrafları da yazımızın altına ekleyeceğiz. Konuyu dağıtmadan devam edelim.

İşte o LAN partilerin müdavimlerinden Brian Schaeffer, bu fotoğrafın rastgele bir arkadaş grubu ortamında çekildiğini belirtiyor. Aşağı yukarı aynı insanlardan oluşan bu grubun birçok yerde bilgisayar ekipmanlarını yerleştirerek bir döneme adeta damgasını vuran Command & ConquerRenegade, Red Alert 2Battlefield 1942 ve StarCraft gibi oyunları oynamak için LAN partileri verdiği söylenirken, bu fotoğrafın 2002 yılına ait olduğu öğrenildi.

Konunun doğru bir kaynaktan öğrenildiğini kanıtlayabildiysek şimdi devam edelim. Efsanevi fotoğraftaki arkadaşımızın adı Drew Purvis. Olayın hikayesini ise aynı ortamda bulunan Nick Wellman’dan dinliyoruz. O gün ortamda 10 kişiden fazla insanın bulunduğunu belirten Wellman, Tyler’ın kendisine “birini kirişe bantlayabiliriz” demesiyle aksiyonun başladığını söylüyor. E ortamdaki herkes genç, imkan yok ve oldukça çılgın bir fikir var. Hal böyle olunca gençler bu planı uygulamaya koyuluyorlar. Drew o kirişe bantlanacak! 🙂

Bir arkadaş gidip bantı alıyor, birileri yastıkları getiriyor derken kirişe ortam kuruluyor. İlk başta bu ortamın oyun oynamak için yapılmadığını dile getiren Nick, bu sözleriyle asıl amacın kalabalığı biraz daha hafifletmek olduğunu belirtiyor. Drew oraya bantlandığında hala bilgisayarına erişebilecek konumda olduğu için oyuna dalmaması için hiçbir sebep yokmuş. Tabii bu efsanevi görselin çekimesinde Brian’ın da etkisi büyük. Kendisi o gün fotoğrafçılık sınıfından dijital fotoğraf makinesini getirmiş. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az.

Brian’ın getirdiği kamera ile çekilen bu resmi foruma yükleyen kafadarlar, bu süreçten sonra görselin yayılmasının önünü alamamışlar. İnternetin hızlı erişim dünyası, yıllar geçmesine rağmen bu görselin neredeyse dünyanın her tarafında paylaşılmasına olanak tanımış diyebiliriz.

Counter-Strike’ın Türk espor dünyasının gelişiminde müthiş bir yeri olduğunu biliyoruz. O dönemlerde Türkiye’de de birçok oluşum tarafından gündeme getirilen bu görsel, birçok oyuncunun buluşmasına da vesile olmuş. Aynı ortamdan Jonathan Watrous’un dediğine göre efsanevi fotoğrafın çekildiği gün orada olan çocuklar hala arkadaşlıklarını devam ettiriyorlar. Hatta bazılarının League of Legends oynadıklarını da belirten Watrous, bu ölümsüz anın efsanevi değerini de gözler önüne seriyor. Yaşlarının ilerlediğini belirten Brian ise artık eskisi gibi LAN partiler yapamadıklarından ve artık o kadar vakitleri olmadığından dert yanıyor.

Kalabalığa çözüm bulabilmek adına ortaya atılan birini tavana bantlayalım sözü, bilgisayarın da ortamın içine dahil olmasıyla günümüze kadar gelen bir geyik konusuna ulaşıvermiş. Ne diyelim, Türkiye’de de yüz binlerce insanın hafızalarına kazınan bu görüntünün kahramanları artık orta yaşlı insanlar haline geldi. Belki de biz de ileride kendi ortamımızda çekilen bir fotoğraf ile hiç kaybolmayacak arkadaşlık bağları kurabiliriz, kim bilir? 🙂

Blizzard’ın çalışanlarına hediyelerini duyunca çok şaşıracaksınız! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir