BlueStacks 5 en hızlı sürümünü yayınladı

BlueStacks en hızlı sürümüyle geldi.

BlueStacks 5, uygulama üzerinde yapılan geliştirmeler ile artık tam sürüme geçiş için hazır hale geldi. Bu sürümle beraber mobil oyun tutkunlarının vazgeçilmezi olacak gibi duruyor.

BlueStacks 4’ü geride bırakırken, firmanın belirttiği üzere BlueStacks 5, önceki versiyonlarına göre yazılımsal anlamda çok daha hafif bir uygulama olacak ve yeni nesil Android oyunlarını deneyimlemek için mükemmel bir platform olacak.

Hatırlatmak gerekirse, BlueStacks’in verilerine göre 500 milyondan fazla oyuncu BlueStacks’i tercih ediyor ve yazılımın kütüphanesi 2 milyondan fazla oyunu barındırıyor.

BlueStacks 5 ne gibi iyileştirmeler sunuyor?

Önceliklerini hız, performans ve dayanıklılık üzerine planlamış olan BlueStacks’in yeni sürümüyle gelen birçok özellik fazlasıyla ses getirecek gibi duruyor.

BlueStacks 5 öncelikle arayüzünü daha minimalist ve temiz bir görünüme ulaştırarak kullanıcıların, aradıkları ayarları veya özellikleri yalnızca birkaç tıklama ile bulabilmesini istiyor. Bu süreci hızlandırmak için yan barı elinizin altına getirerek maksimum ölçüde bir deneyim yaşatıyor. Eğer hali hazırda BlueStacks 4’te kullandığınız makrolar varsa, BlueStacks 5 aynı makroları kullanma imkanı da veriyor. Uygulamalar arası geçişi daha da kolaylaştırmak için ise üst tarafta bulunan barın daha düzenlenmiş bir versiyonunu kullanıcılarına sunuyor. 

Hız ve performans konusunda rakiplerine acımayan BlueStacks 5, uygulamanın genel RAM kullanım oranını %50 oranında azaltarak oyunculara daha stabil bir performans sunmayı hedefliyor. Bu sayede, hem BlueStacks 5’in kendisi hem de bünyesindeki uygulamalar %40 oranında daha hızlı açılıyor olacak. Aynı zamanda daha güçlü ama daha stabil bir oyun motoru geliştirerek FPS değerlerini yükseltmeyi hedefleyen BlueStacks 5, oyuncularına daha iyi bir oyun deneyimi vadediyor. 

BlueStacks 5’in FPS yükseltmeleri ile oyunlarınızı daha kusursuz geçişler, daha hızlı yanıt süreleri ve daha keskin grafiklerle oynayabileceksiniz. Yüksek FPS değerleri, özellikle birinci-şahıs nişancı mobil oyunlarında performansınızı arttıracağı için BlueStacks 5, hem daha akıcı ve hem de daha kaliteli bir oyun deneyimi için en az 60 FPS’yi öneriyor. FPS değerinizi yükseltmek için arayüzün içindeki “Motor” sekmesine tıklayıp menüde yer alan barı sürükleyerek FPS’nizi 60’a kadar yükseltebilirsiniz.

Önemli özelliklerinden başka bir tanesi kamera desteği ile gelmesi. BlueStacks 5, İnstagram, ve WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarında kameranızı kullanarak fotoğraflar veya videolar çekmenizi sağlıyor. 

Bunun yanı sıra, 500 milyondan fazla oyuncu kitlesine sahip olmanın getirdiği sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyor ve sizlere en yüksek veri güvenliği standartlarını sunuyor.

BlueStacks 5 ile gelen 5 yeni özellik

Oyuncuları bir hayli heyecanlandıracak özellikler arasında Kontrol Düzenleyicisi, Çoklu Oturum Yöneticisi, Android 64-bit desteği, Bellek Kırpma ve Eko Mod gibi özellikler yer alıyor.

Kontrol Düzenleyicisi ile kontrolleri tamamıyla kişiselleştirebilecek, Çoklu Oturum Yöneticisi ile aynı anda birden fazla BlueStacks 5 oturumu açabilecek, Android 64-bit desteğiyle Teamfight Tactics ve Forza Street gibi yeni nesil oyunları rahatlıkla oynayabilecek, Bellek Kırpma ile performansta sıkıntılar olması durumunda tek tıkla bellek kullanım oranını azaltabilecek ve Eko Mod ile CPU kullanımını %87’ye, GPU kullanımını ise %97’ye kadar azaltabileceksiniz.

BlueStacks 5’i rakiplerinden ayıran özellikler neler?

Uzun süreli oyun deneyimleri baz alındığında BlueStacks 5, sabit ve yüksek FPS değerini korurken, minimum CPU kullanımıyla rakiplerinden öne çıkıyor. Hız konusunda sınırları olmadığını belirtmiştik. Bununla beraber, yazılımın kurulum sürecini de %40 oranında hızlandırarak oyunculara bir an önce muazzam deneyimi yaşatmayı hedefliyor. 

Diğer tüm benzeri platformlarla kıyaslama yaparak birkaç oyundan örnek verecek olursak, Rise of Kingdoms’da %50, Epic Seven’da %57, Seven Knights 2’de %30, Lords Mobile: Kingdom Wars’da %47 oranında daha az RAM kullanılacak. 

Bunun yanı sıra, yayın yapma özelliğini de es geçmeyen BlueStacks 5, bilgisayarınıza yükleyeceğiniz ücretsiz OBS veya Streamlabs OBS programları ile kolaylıkla oyun yayını yapmanıza olanak sağlayacak.
2021’in en iyi Android emülatörü olma yolunda ilerleyen BlueStacks 5’in tüm özelliklerini yakından incelemek veya indirmek isterseniz BlueStacks’in web sitesine göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir