Color Switch 15 Ay İçinde 150 Milyon İndirmeyi Aştı

Color Switch

Color Switch nadir görülen bir başarı masalı yaşıyor…

Fortafy Games tarafından yayınlanan popüler oyun Color Switch, Aralık 2015’teki çıkışından bu yana 150 milyondan fazla indirmeye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Buildbox kullanarak oyunu tek başına geliştirmeye başlayan David Reichelt eminiz ki oyununun bu kadar başarılı olacağını beklemiyordu. Yayıncı firma  Fortafy Games tarafından iyi düşünülmüş ve dizayn edilmiş yeni modların eklenmesi büyük ilgi gördü. Oyun arayüzünde yapılan ince dokunuşlar ve geliştirmeler oldukça beğenildi. Oyun içi gelirlerin arttırılması için çeşitli alternatif modeller denendi.  Tüm bu çalışmaların sonucu Fortafy Games için uzun ömürlü gerçek bir başarı masalı haline geldi.

Fortafy Games ‘in kurucularından Zeb Jaffer Sam Ratumaitavuki ve Marc Lejeune oyunu daha geniş kitlelere ulaştırmak ve oyuncu datalarını yönetmek üzere InMobi ile anlaştı. Bu süreçte ciddi bir çıkış yakalayan oyun 110 milyon indirmeyi aşarken oyun içi gelirlerde %35’lik  bir artış yaşandı.

Sürdürülebilirlik

Çıkış yaptığı günden bu yana 65 güncelleme alan oyun, şu anda 2,500’den fazla seviyeye sahip ve 30 farklı oyun modu ile zengin bir içerik sunuyor.

Aralıksız çalışmanın ve gerçek kullanıcı verilerinin iyi analiz edilmesi sonucu oyunda yapılan yerinde güncellemelere oyuncular tepkisiz kalmadı ve Color Switch son üç ay içinde 20 milyon indirme ile bir anlamda ödüllendirildi.

Fortafy Games’in şu anda aktif olarak yeni hit oyun arayışı içerisinde olmasına karşın Color Switch yükselişine devam ediyor. 150 milyondan fazla kez indirilen Color Switch, 40 milyar dolarlık mobil oyun endüstrisinde nadir görülen bir masal yaşıyor desek yeridir.

Above: Color Switch screenshots.Image Credit: Fortafy Games
Fortafy Games -Color Switch

Uygulama marketlerinde A.B.D, İngiltere, Kanada ve Avustralya dahil 100 ‘den fazla ülkede ücretsiz oyunlar listesinde üst sıralarda yer alan Color Swtich böylesine önemli bir başarı kazanmasına karşın oldukça basit oynanış dinamiğine sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir