Apple’ın Filistin Yapımı Oyunla İlgili Kararı Tepki Çekti

Apple’ın mobil oyunlara uyguladığı filtreleme sistemi üzerindeki tartışmalar sürerken Filistin yapımı bağımsız yapım Liyla and the Shadows of War hakkında verdiği kararlar bu tartışmaları daha da alevlendirdi. Apple önce yapımı İsrail-Filistin çatısmasını işlediği için oyunlar kategorisine koymayı reddetti. Ancak daha sonra oyunculardan gelen tepkiler ve geri bildirimler üzerine tekrar oyunlar kategorisine koydu.

Pocketgamer.biz haber portalı olay üzerine yapımcıya ulaştı ve kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdi.

Oyunun yapımcısı Rasheed Abueideh, oyunun siyasi değil insani bir yapım olduğunu, Filistinlilerin hayatta kalma mücadelesini anlattığını söyleyerek Apple’ın oyunu üzerinde uyguladığı sansürü eleştirdi. Eğer topluluktan Apple’a gerekli tepki ve geri bildirimler gitmeseydi Apple’ın yapımı asla oyun olarak onaylamayacağını da ekledi.

Sansürle ilk karşılaştığında düşündükleri sorulunca da; Aslında olanlara şaşırmadığını ve bunu beklediğini, başka yapımcıların oyunlarına da aynı muamelenin gösterildiğini, eğer kendi oyunu hakkında bir kamuoyu oluşmasa onun oyununun da diğer oyunlar gibi sansüre takılacağını söyledi.

Apple’ın gerçek hayatı anlatan yapımlar üzerinde biraz daha açık fikirli olması gerektiğini söyleyen Rasheed Abueideh, belki de artık App Store’da “Ciddi Oyunlar” diye bir kategori olmalı diye sözlerini tamamladı.

Söz konusu oyunu Google Play‘den ve App-Store’dan indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir