66 Yayımcı İlk 1 Milyon Dolar Gelirini Elde Etti

Sensor Tower’ın haberine göre Apple Store’da 1 milyonun üzerinde gelir elde eden yayımcı sayısı Google Play Store’dakilerin iki katı. Analiz firması bu verilerin sadece oyun içi satın alma (IAP: In-app Purchase) olduğunu, reklam gelirleri olmadığını söylüyor. Araştırma 2016’da 66 yayımcının ilk 1 milyon dolarını Apple Store’da elde ettğini, Google Play’de ise bu sayının 39’da kaldığını söylüyor. Aradaki fark %69’luk gibi bir rakam.

Aradaki Fark Kapanıyor

Yalnız bu fark kapanıyor. İki platformun da açıkladığı verilere göre, kullanıcılar satın alımları fazlalaştırıyor. 2015’de sadece 34 yayımcı Apple Store’dan ilk milyonunu elde etti, Google Play’de bu rakam 14’dü. Tabii bu yayımcılar tüm uygulama türleri arasından seçiliyor. Sadece mobil oyun yayımcıları değil. Fakat 2016’nın Google Play’deki ilk milyonunu elde edenler listesindeki yayımcıların %75’i oyun yayımcıları. Bu rakam Apple Store için %47. Bu da mobil oyunların ne kadar gelir elde ettiğini kanıtlayan farklı bir araştırma.

Sensor Tower Google Play’in Apple Store’a yetişmesinin kısa sürede olmayacağını da belirtiyor. Çünkü Apple Store’daki IAP çok daha fazla. Google Play’deki daha fazla indirilme sayısı bu rakama çok fazla etki etmiyor.

Kaynak: Sensor Tower

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir